Κυριακή, Ιανουαρίου 16, 2011

ΣΕ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ... 42%!!!ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ…ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!

Η καθυστέρηση στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας θα κοστίσει ακριβά στους Eλληνες καταναλωτές, ενώ παράλληλα θα εμποδίσει την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας «παγώνοντας» επενδύσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζουν οι ιδιώτες επενδυτές του κλάδου.
Εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας υπογραμμίζουν με έμφαση πως μέχρι το 2020 η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος θα έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 42% λόγω των ρύπων που θα επιβαρύνουν τη χώρα μετά το 2013 κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΗ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι εταιρείες-μέλη του ΕΣΑΗ έχουμε επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα και θέλουμε να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις εφόσον βέβαια βελτιωθεί το μοντέλο της αγοράς και αρθούν οι υφιστάμενες στρεβλώσεις και ανισορροπίες».

Οι βασικές τους ενστάσεις εστιάζονται στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η Οριακή Τιμή Συστήματος -η οποία ουσιαστικά οδηγεί σε ζημιές τους ιδιώτες παραγωγούς- αλλά και στους παράγοντες που επηρεάζουν ένα σημαντικό μέρος των τιμολογίων, όπως είναι το τέλος ΑΠΕ και οι ΥΚΩ. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως μοναδικοί ωφελημένοι είναι οι προμηθευτές των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας (με κυριότερη τη ΔΕΗ).

Αναφορικά, με την πρόταση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ προς την Κομισιόν για ανταλλαγή ρεύματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με ενέργεια από παραγωγούς της ΕΕ, ο κ. Καλλιτσάντσης τόνισε πως «αρχικά, οι ιδιώτες αποκλείστηκαν από τον λιγνίτη, αφήνοντας τη ΔΕΗ να έχει το αποκλειστικό προνόμιο εκμετάλλευσης και μάλιστα δωρεάν. Τώρα, για δεύτερη φορά πάλι, επιχειρούν να μας αποκλείσουν».

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
16-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: