Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»…ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ 10 ΦΟΡΕΣ…

Για δικαίωση των μεταναστών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση Τύπου και χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι τελικώς δεν έγινε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.
«Η ασφαλής μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας σε άλλο χώρο και η αποδοχή από τις εισαγγελικές αρχές των όρων που οι ίδιοι έθεταν, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση των ίδιων αλλά και του κινήματος συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους. Είναι απολύτως θετικό το ότι τελικώς δεν επικράτησαν ακραίες φωνές που επιζητούσαν τη σύγκρουση και την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο αγώνας των απεργών πείνας ο οποίος συνεχίζεται, ανέδειξε με το πιο έντονο τρόπο τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων αλλά και την έλλειψη μιας ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικήςκαι   επαναλαμβάνει την υποστήριξη στους μετανάστες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από θέση ευθύνης αλλά και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλάι των μεταναστών ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση που υφίστανται και για την ομαλή ένταξη τους στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς νερό και χωρίς τουαλέτες φιλοξενούνται στο νεοκλασικό κτήριο επί των οδών Πατησίων και Ηπείρου, που παραχώρησε ιδιώτης, 157 από τους μετανάστες που είχαν καταλάβει το παλαιό κτήριο της Νομικής, πραγματοποιώντας απεργία πείνας.Οι υπόλοιποι -επειδή δεν χωρούσαν - μεταφέρθηκαν σε κοντινά κτίρια...
Ο εκπρόσωπος των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και λεει ότι όλοι τους παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλουν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο.
Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η περιφέρεια αναμένεται να φέρει στο χώρο 15 χημικές.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις των μεταναστών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης που πανεπιστήμιου Αθηνών. Ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ενήργησε με σωστό και σώφρονα τρόπο.
Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Αχμέτ Μοάβια, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, υποστήριξε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και πέρασε σε δεύτερο πλάνο το ουσιαστικό ζήτημα που είναι αυτό της μετανάστευσης.
Απεργία πείνας 50 μεταναστών στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, σε αίθουσα 100 τετραγωνικών μέτρων στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παραμένουν από την περασμένη Τρίτη 50 μετανάστες από το Μαρόκο.
Ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ήρθαν από την Κρήτη, πραγματοποιώντας απεργία πείνας. Ιατρική ομάδα από τους γιατρούς του κόσμου τους παρακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Η ασφαλής μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας σε άλλο χώρο και η αποδοχή από τις εισαγγελικές αρχές των όρων που οι ίδιοι έθεταν, αποτελεί ενα πρωτο ξεβρακωμα και μια πρωτη καταλυση του πανεπιστημιακου μας ασυλου και της εθνικης μας κυριαρχιας απο τους λαθρομεταναστες εισβολεις και τους ντοπιους προδοτες υποστηρικτες τους..

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα γιατί βρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εχει δίκιο όταν μιλά για πρώτη δικαίωση των μεταναστών. Εμείς, τώρα ποιό μπουρδέλο κόμμα θα βρίζουμε.Οσο για τις τουαλέτες έχετε δεί ποτέ βρωμιάρη να κατουράει στις τουαλέτες. Η Πάτρα δεν είναι μακριά.