Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2011

ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 11 ΜΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝ

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια ύστερα από το 11μηνο των εξονυχιστικών ερευνών που διεξήχθησαν για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της 20χρονης Κρητικοπούλας, Αγγελικής Σταυρουλάκη.Εναν χρόνο μετά το συμβάν κι αφού οι έρευνες φτάνουν στο τέλος τους, οι εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών καταλήγουν σε δύο πιθανές υποθέσεις: Η πρώτη φέρει τη νεαρή φοιτήτρια να έχει κλειστεί σε μοναστήρι και η δεύτερη να έχει θέσει τέρμα στη ζωή της από τις 18 Φεβρουαρίου του 2010, οπότε και καταγράφεται το τελευταίο της στίγμα.

Η εκδοχή του να βρίσκεται στην Αγγλία, βοηθούμενη από τον καθηγητή Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος απήχθη από την οικογένεια της Αγγελικής για να δώσει πληροφορίες, έχει αποκλειστεί.

Ο υπολογιστής.
Το ανακριτικό αποτέλεσμα των ερευνών για τον καθηγητή Μ. Μιχαηλίδη δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν εμπλέκεται πουθενά στην ιστορία της εξαφάνισης του κοριτσιού από την Ασή Γωνιά.

Ακόμη και ο έλεγχος του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αθηνών, δεν έχει αποφέρει τίποτε.

Το σενάριο της αυτοκτονίας, που εξετάστηκε από την πρώτη στιγμή, βασίστηκε στη βαριάς μορφής κατάθλιψη που παρουσίασε λίγο καιρό πριν από την εξαφάνισή της η Αγγελική.

Αυτή η εκδοχή συνεχίζει να παραμένει πολύ ισχυρή για τις Αρχές, παρότι ίχνη της δεν έχουν βρεθεί πουθενά.

Εικάζεται ότι εάν προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή της, ενδεχομένως να το έκανε σε άλλο σημείο του νησιού, από αυτό όπου και εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα της.

Κι αυτό γιατί η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Πετρέ, όπου και εξαφανίστηκε η Αγγελική, έχει ήδη εξονυχιστικά ερευνηθεί και με δύτες, ακόμη και στα πιο απόκρυφα σημεία του βυθού. Η οικογένειά της εμφανίζεται βέβαιη ότι το παιδί της δεν θα προχωρούσε ποτέ στο απονενοημένο διάβημα.

Ελπίδα των συγγενών παραμένει ο εγκλεισμός της σε μοναστήρι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδερφού της 18χρονης, Χριστόφορου Σταυρουλάκη.

Στο χωριό της το κλίμα είναι βαρύ, αναμένοντας μήνυμα ζωής από την Αγγελική, μέσα στο 2011.

Ξεκίνησε για το φαρμακείο και χάθηκε...
Αδειο το αυτοκίνητο με τα κλειδιά στη μηχανή

Η Αγγελική Σταυρουλάκη αγνοείται από τις 18 Φεβρουαρίου 2010. Εχει ύψος 1,77 μ. και όταν χάθηκε φορούσε τα γυαλιά της, μπλε τζιν παντελόνι, λευκά αθλητικά παπούτσια, άσπρη μπλούζα και μαύρο μπουφάν. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε φύγει από το χωριό της οδηγώντας το αυτοκίνητο της οικογένειάς της προκειμένου να πάει σε ένα φαρμακείο στην κοντινή Επισκοπή. Το αυτοκίνητο βρέθηκε ύστερα από τρεις ώρες στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, μετά τη γέφυρα Πετρέ. Ολα τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τα κλειδιά ήταν στη μηχανή του. Το φιλικό της περιβάλλον υποστηρίζει ότι η Αγγελική άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης όταν πέρασε και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στη Νοσηλευτική σχολή. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν για εκείνη μια αναγκαστική επιλογή, αφού εκεί την... έριξαν το μηχανογραφικό δελτίο και οι βαθμοί της. Λέγεται ότι αυτή η επιλογή ήταν η αρχή του τέλους, που οδήγησε στην εξαφάνιση της φοιτήτριας των ΤΕΙ.

Ο αδελφός της
Παραμένει φυλακισμένος για την απαγωγή του καθηγητή

Οι γιορτές που πέρασαν ήταν βασανιστικές για την οικογένεια της Αγγελικής Σταυρουλάκη στην Κρήτη, αφού η 20χρονη δεν έχει δώσει κανένα στίγμα ζωής μέχρι σήμερα, ενώ και ο μεγάλος της αδερφός βρίσκεται ακόμη στη φυλακή, κατηγορούμενος για την απαγωγή του Μιχάλη Μιχαηλίδη το περασμένο καλοκαίρι. O 50χρονος Μ. Μιχαηλίδης, ο οποίος κατάγεται από τον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, διαμένει στο Μάντσεστερ και τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι, ταξίδευε στην Κρήτη μαζί με την Αγγλίδα σύζυγό του. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Μ. Μιχαηλίδης, που γνώρισε την Αγγελική κάποιο καλοκαίρι στο χωριό της και διατηρούσε επικοινωνία μαζί της, παραθέριζε στο Πήλιο.

Λίγο προτού επιστρέψει στην Αγγλία, αποφάσισε να πάει στην Κρήτη για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες που είχε με την περιουσία του. Την ημέρα της απαγωγής του πήγε στην περιοχή Κουτσουρά στο Λασίθι για να αγοράσει μέλι. Μόλις έφτασε με το αυτοκίνητό του, ο 40χρονος αδελφός της Αγγελικής Σταυρουλάκη μαζί με έναν 37χρονο φίλο του τον εξανάγκασαν να αποβιβαστεί, τον έβαλαν σε ένα άλλο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Οι συγγενείς της Σταυρουλάκη, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο απαχθείς, μετά τη λήξη της περιπέτειάς του, τον βασάνιζαν επί μία ολόκληρη εβδομάδα για να τους πει πού βρίσκεται η Αγγελική.

Σε επικοινωνία που είχε το «Εθνος της Κυριακής» με τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται στο Μάντσεστερ, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα και προσπαθεί να ξεχάσει τη φοβερή αυτή ιστορία, η οποία θα τον κάνει να απέχει πλέον για πολλά καλοκαίρια από την αγαπημένη του Κρήτη.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου δεν έχουν βρει τίποτε επιβαρυντικό για τον Ελληνα καθηγητή. Εξετάστηκε ακόμη και ο προσωπικός του υπολογιστής, χωρίς να βρεθεί κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με την εξαφάνιση της κοπέλας.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

diladi den paizei na to exoune apagagei to koritsaki tipota somatemporoi kai na to exoune kanei poutanaki se tipota emirides? re ti malakes mpatsous exoume

Ανώνυμος είπε...

Apo ta NEA

Θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού έπεσε μια 78χρονη γυναίκα από τα Άνω Λιόσια, που βίωσε τον «εφιάλτη» μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η ηλικιωμένη κοιμόταν στο διαμέρισμά της στα Άνω Λιόσια, όταν τέσσερις νεαροί -κατά δήλωσή της τσιγγάνοι- εισέβαλαν στο σπίτι της, τη φίμωσαν, τη χτύπησαν, τη βίασαν και τη λήστεψαν.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ένας εκ των δραστών κρατούσε μαχαίρι με το οποίο την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, σε περίπτωσει που φωνάξει.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

Ανώνυμος είπε...

poly swsta paratirei o malakas 10:04
gia ola ftaine oi mpatsoi! to problima kathenos malaka einai oi mpatsoi se auto ton topo! re ti komplex kai kollimata kouvalaei o kosmos...

Ανώνυμος είπε...

oute diladi pezei na tin exei skotosei kanas malakas kleftis-viastis i opoiosdipote arrostos nous? na tin exoun apagagei oi eksogiinoi i na tin exei faei kanas dinosauros? re malaka 10.04 pistepse me oi mpatsoi pou krazeis sigoura kati kseroun parapano gia na kataligoun se kapoioa senaria. ektos an esi san sinxroni pithia i neos kalaxan eisai se thesi na ksereis perissotera. exo sixathei na diavazo pleon na krazoun mpatsous xoris pragmatiko logo.. makari na vrethei i kopelia oste na iremisoun kai oi dikoi tis. a kai gia na ksigoumaste. den eimai mpatsos opote distixos tha sou steriso klise sxolia tipou: mpatsos eisai re megale kai tous iperazpizese ktl ktl... sorry e!