Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ 15 ΗµΕΡΕΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑµΟΝΗΣ Η ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

«Θα εφαρµοστεί ο νόµος» διακηρύσσει η κυβέρνηση την εποµένη της αναίµακτης εκκένωσης της Νοµικής Σχολής από τους καταληψίες λαθροµετανάστες και τους υποστηρικτές τους. Αυτό σηµαίνει, σύµφωνα µε αρµόδια κυβερνητική πηγή, ότι στο διάστηµα των 15 ηµερών που οι λαθροµετανάστες θα διαµένουν στο νεοκλασικό κτίριο της Πατησίων θα εξεταστούν µία προς µία οι περιπτώσεις τους και εφ’ όσον πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν άδεια παραµονής στην Ελλάδα θα τους δοθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα απελαύνονται στις χώρες καταγωγής τους. Επαναλαµβάνεται δε και πάλι αυτό που αρχικά είχε λεχθεί διά στόµατος υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και σε όλους τουςτόνους ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει καµία µαζική νοµιµοποίηση παραµονής µεταναστών στην Ελλάδα».

Η ίδια πηγή ανέφερε, πάντως, ότιεξ όσων διαφαίνονται από µια πρώτη εξέταση δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί που δικαιούνται άδειας παραµονής. Οι λαθροµετανάστες αυτοί, που προέρχονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής (Αλγερία,Τυνησία, Μαρόκο κυρίως, αλλά και Αίγυπτο), σύµφωνα πάντα µε την πηγή που προαναφέρθηκε, δεν εµπίπτουν στις διατάξεις περί παροχής πολιτικού ασύλου, καθώς κανείς τους δεν διώκεται στη χώρα του για πολιτικούς λόγους. Αντίθετα, οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι µεταξύ τους υπάρχουν άτοµα τα οποία έχουν προβλήµατα ποινικού χαρακτήρα µε τις αρχές των χωρών από τις οποίες διέφυγαν.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιτίθεται από χθες οµαδικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα και τους κατηγορεί ότι για µικροκοµµατικούς λόγους παραλίγο να εµπλέξουν τη χώρα σε µια τραγωδία µε πιθανή επανάληψη γεγονότων όπως αυτά του ∆εκεµβρίου του 2008. Η κριτική της κυβέρνησης, συνδέεται, όπως είναι προφανές, µε την εµπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στη µεταφορά των λαθροµεταναστών στην Αθήνα, καθώς και µε το γεγονός ότι ενεργό µέρος στις διαπραγµατεύσεις για την εκκένωση της Νοµικής έλαβαν στελέχη του κόµµατος, όπως και ο πρώην πρόεδρος του Αλέκος Αλαβάνος.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τον Πρωθυπουργό είναι ότι η κατάληψη της Νοµικής ανέδειξε κυβέρνηση «δυο ταχυτήτων», καθώς, για άλλη µια φορά αποδείχθηκε ότι η ολιγωρία ή η κακή εκτίµηση της κατάστασης σχετικά µε τη µετακίνηση των 250 λαθροµεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα έφερε την κυβέρνηση αντιµέτωπη µε µια πρωτοφανή κρίση, η οποία θα µπορούσε να εξελιχθεί ακόµη και σε τραγωδία. Οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. και µετέφερε ο υπουργός Χρ. Παπουτσής στη διυπουργική σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης, που είχε συγκροτηθεί στο πολιτικό γραφείο υπό τον Γιάννη Ραγκούση, ανέφεραν ότι «υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για αιµατοκύλισµα στην περίπτωση που επενέβαινε η Αστυνοµία για τη βίαιη αποµάκρυνση των καταληψιών, καθώς στο κτίριο είχαν παρεισφρήσει άτοµα εξοπλισµένα µε βόµβες µολότοφ, εύφλεκτες ύλες κ.λπ.». Μέχρι και πιθανή χρήση εκρηκτικών µετέφεραν οι πηγές της Αστυνοµίας, όπως βέβαια και την πρόθεση ορισµένων λαθροµεταναστών να αυτοπυρποληθούν!

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Μέχρι και πιθανή χρήση εκρηκτικών µετέφεραν οι πηγές της Αστυνοµίας, όπως βέβαια και την πρόθεση ορισµένων λαθροµεταναστών να αυτοπυρποληθούν!"

Που να στειλω ενα λιτρο βενζινη?