Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 200 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 Περίπου 200 μετανάστες εργάτες από το Νεπάλ πεθαίνουν κάθε χρόνο στο Κατάρ, θάνατοι που στην πλειοψηφία τους αποδίδονται και στο στρες, μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ στη χώρα αυτή των Ιαμαλαΐων. Καρδιακές προσβολές, αυτοκτονίες, βιομηχανικά ατυχήματα και πνιγμοί είναι η αιτίες των θανάτων σε μια χώρα που φιλοξενεί 350.000 εργάτες από το Νεπάλ, σύμφωνα με έκθεση της πρεσβείας του Νεπάλ στο Κατάρ, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα νοσοκομεία του Κατάρ.

"Τα δυο τρίτα των θανάτων προκαλούνται από το στρες γιατί οι εργάτες από το Νεπάλ εξαπατώνται από τα γραφεία που διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους", δήλωσε ο πρεσβευτής του Νεπάλ στο Κατάρ Σουριανάτ Μίσρα. Ο Μίσρα τόνισε ότι η πρεσβεία του Νεπάλ δέχεται καθημερινά τουλάχιστον 20 καταγγελίες εργατών από το Νεπάλ, θυμάτων απάτης από τα γραφεία αυτά και ότι περίπου 10 Νεπαλέζοι επιστρέφουν καθημερινά στη χώρα τους από το Κατάρ.

Από το 2007 ως το 2010, 745 μετανάστες εργάτες πέθαναν στο Κατάρ, οι 297 από τους οποίους εντός του 2009.
Περίπου 800 Νεπαλέζοι εγκαταλείπουν καθημερινά τη χώρα τους αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό και περισσότεροι από το 90% από αυτούς έχουν ως προορισμό χώρες του Κόλπου.


ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: