Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 40% ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ. ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ .ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Αυξήσεις-φωτιά θα ισχύσουν από την ερχόμενη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αλλά και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια φτάνουν έως και το 40%, καθώς καθιερώνονται δύο νέοι τύποι. Ο πρώτος θα είναι μίας χρήσης, θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα χρησιμοποιείται για μία και μοναδική απλή διαδρομή με τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ ή το τραμ.

Το δεύτερο εισιτήριο θα είναι «πολλαπλών χρήσεων», θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα χρησιμοποιείται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ωστόσο, οι επιβάτες του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα πληρώνουν στο εξής 1,40 ευρώ ακόμα και για μία διαδρομή με τα συγκεκριμένα μέσα. Η χρονική ισχύς του θα είναι 90 λεπτά από την πρώτη επικύρωσή του, όπως γίνεται σήμερα με το ενιαίο εισιτήριο του 1 ευρώ. Εάν η ισχύς του 90λέπτου παρέλθει, ενόσω ο επιβάτης βρίσκεται καθ' οδόν, υποχρεούται να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριό του.

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο νέους τύπους εισιτηρίων δεν θα καλύπτει τις μετακινήσεις με τις γραμμές express της ΕΘΕΛ για το Αεροδρόμιο και τη Σαρωνίδα, οι οποίες θα κοστίζουν πλέον 5 ευρώ και 1,60 ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Τρίτη καταργούνται οι μηνιαίες και ετήσιες κάρτες για αποκλειστική χρήση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή το μετρό αξίας 25 και 30 ευρώ, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους χρήστες των δύο μέσων, οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να αγοράσουν πλέον τις αντίστοιχες κάρτες για όλα τα μέσα αξίας 45 (μηνιαία) και 450 ευρώ (ετήσια).

Οι αυξήσεις στις κάρτες φτάνουν έως και το 30%, καθώς η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα αυξάνεται στα 45 από 35 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αυξάνεται στα 20 από 15 ευρώ και η μηνιαία κάρτα του μετρό από και προς το Αεροδρόμιο αυξάνεται στα 140 από 100 ευρώ. Αντίστοιχες είναι οι αυξήσεις και για τις ετήσιες κάρτες, οι τιμές των οποίων διαμορφώνονται ως εξής: η κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αυξάνεται στα 200 ευρώ (από 150 ευρώ), ενώ η κάρτα για όλα τα μέσα αυξάνεται στα 450 ευρώ (από 350 ευρώ). Επίσης, θεσπίζεται ετήσια κάρτα μετρό για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο αξίας 1.000 ευρώ.

Ρύθμιση
Τα παλιά εισιτήρια ισχύουν για διάστημα δύο εβδομάδων

Για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων θα συνεχίσουν να ισχύουν τα παλιά εισιτήρια, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια με την παλιά τιμή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και για διάστημα 1,5 μήνα, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 1η Απριλίου, τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

Η ανταλλαγή θα γίνεται στα παρακάτω σημεία :

    * Στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτιρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 13.30.
    * Στους σταθμούς του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από τις 08.00 μέχρι τις 13.30

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: