Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 65ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ!

Ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, εκτέλεσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες έναν ηλικιωμένο Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα χθες, στη διάρκεια επιχείρησης που στόχευε -υποτίθεται- στη σύλληψη ενός μέλους της Χαμάς, γείτονά του. Πριν ακόμα φέξει, οι στρατιώτες έσπασαν την πόρτα της πολυκατοικίας, μπήκαν στο διαμέρισμα και σκότωσαν τον 65χρονο Ομάρ Σαλίμ Καουάσμε που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Η σύζυγός του, η Σομπχίε, βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και, όταν πια οι στρατιώτες έφυγαν, βρήκε στην κρεβατοκάμαρα τον άντρα της να πλέει στο αίμα, μέσα στα σκεπάσματά του. Τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στο στήθος. «Προσευχόμουν όταν μπήκαν, δεν ξέρω πώς άνοιξαν την πόρτα. Μου έκλεισαν με το χέρι το στόμα και μου έβαλαν ένα όπλο στον κρόταφο», είπε στα ΜΜΕ. «Επαθα σοκ. Δεν με άφηναν να μιλήσω. Οταν πια τους ρώτησα τι κάνουν μου είπαν να το βουλώσω».

«Συγγνώμη, λάθος»

Το Israeli Army Radio, αφού κυκλοφόρησε διεθνώς η ιστορία, μετέδωσε ότι το περιστατικό ερευνάται και ότι «προφανώς πρόκειται περί λάθους», μαζί με έκφραση λύπης από πλευράς ισραηλινού στρατού. Αργότερα μαθεύτηκε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες εξελισσόταν επιχείρηση σύλληψης από τους Ισραηλινούς έξι μελών της Χαμάς που είχε προχθές αποφυλακίσει η Παλαιστινιακή Αρχή, ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πέντε ήταν από τη Χεβρώνα. Εναν όροφο πιο κάτω από το διαμέρισμα της οικογένειας Καουάσμε κατοικούσε η οικογένεια του αρκετά νεότερου Ουαέλ αλ Μπιτάρ που ήθελαν οι Ισραηλινοί.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι κατηγόρησε Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή ως «εξίσου ευθυνόμενους για τη δολοφονία». Ο κυβερνήτης της Χεβρώνας Κάμελ Ιχμέιντ τη χαρακτήρισε «προσπάθεια εναντίον της ενδοπαλαιστινιακής ενότητας».
ΝΤΙΝΑ ΒΑΓΕΝΑ (Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, maannews.net)

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα κάνουν τέτοια πράγματα οι ισραηλινοί;
Γιατί τους κράζει ο "ακραίος" Σεραφείμ;

Ανώνυμος είπε...

πρεζα σταματα να αναπαργεις τα αντισημητικα και φασιστικα επιχειρηματα του σεραφειμ..

Ανώνυμος είπε...

8:56 μμ Εβραιος εισαι ρε σκατοκεφαλε;;εχουν εξολοθρευσει εναν ολοκληρο λαο,τους πηραν την χωρα με τον τσαμπουκα και τον αποικισμο και θα μιλησεις και για αντισημητισμο;
ΟΥΣΤ ρε καριολη!

Ανώνυμος είπε...

2:39 πμ ρε γκαγκαρε ειρωνευομαι τον πρεζα..δεν τοπιασες?

Ανώνυμος είπε...

TERMINAL119 ΚΑΙ ANTIFA ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ! ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Παλιομαλάκες! Να τα βλέπετε όλοι εσείς που κράζετε τον Πλεύρη και το κακό, ρατσιστικό του βιβλίο.. Ηλίθιοι, ακόμη και αν σας έλεγε ένας φασίστας πως η Γη είναι στρογγυλή πάλι όχι θα του λέγατε.. Κολλημένα μυαλά..