Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9

«Οι μετανάστες αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας ζητώντας νομιμοποίηση και όχι πολιτικό άσυλο για όσους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα επειδή  υπάρχει ο γνωστός εμπαιγμός. Αυτά δημιουργούν μία αποπνικτική κατάσταση για τους ίδιους τους ανθρώπους. Περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια που είναι αποκλεισμένοι, να υπάρξει μία ρύθμιση.

Επειδή στηρίζουμε ανεπιφύλακτα αυτό το αίτημα, ο μόνος χώρος που μπορούσε να στεγάσει αυτή την κινητοποίηση είναι το κτίριο αυτό της Νομικής στο οποίο δεν πραγματοποιείται καμία εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα άδειο κτίριο που δεν επικοινωνεί με το νέο κτίριο.

Αυτός ο τρόπος είναι η πεμπτουσία της λογικής ότι το άσυλο ανήκει στην κοινωνία. Δεν μας αρέσει να κάνουμε ούτε εκβιαστικές ούτε πραξικοπηματικές ενέργειες. Δεν θα θέλαμε με τίποτα να παρεμποδιστεί οποιαδήποτε εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην Αθήνα δεν υπάρχουν ούτε πολιτιστικά κέντρα ούτε δημοτικοί χώροι που να μπορούσε να στεγαστεί αυτή η διαμαρτυρία. Δεν φερόμαστε ως ιδιοκτήτες, στηριχτήκαμε στην απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών που υποστηρίζει αυτόν τον αγώνα και λέει να στεγαστεί σε αυτό το κτίριο, την απόφαση φοιτητικής συνέλευσης της Νομικής.

Όταν κινητοποιούνται οι αγρότες, λέμε δίκιο έχετε αλλά μην κλείσετε το δρόμο. Τί να κάνουν, να κάνουν απεργία στο χωράφι; Όταν κινητοποιούνται οι ναυτεργάτες, λέμε μην κλείσετε το λιμάνι. Κάπως πρέπει και αυτοί να διεκδικήσουν το δίκιο τους, τί να κάνουμε»;

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=5494

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΒΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ " ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥΣ,ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑ ΤΑ ΖΩΑ,ΤΑ ΛΕΩ ΣΕ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ,ΑΝ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΚΛΑΒΕΣ.ΕΔΩ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε σοβαρό κράτος τώρα ο Γιαννόπουλος έπρεπε να είχε συλληφθεί.
Αλλά που τον καλούν οι καφροδημοσιογράφοι και του δίνουν βήμα. Δεν φταίει ο Γιαννόπουλος. Αλλοι είναι οι εγκληματίες οι καφροδημοσιογράφοι, αυτοί στα κανάλια και στις εφημερίδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Οι μισθοί τους ήταν τόσο μεγάλοι που ξετύναξαν τη μπάγκα στον αέρα. Τώρα στην ανεργία με μπλοκάκια για να πάρουν 800 ευρώ. Στα κομμάτια. Αυτοί να φύγουν πρώτα οι καφροδημοσιογράφοι και μετά οι λαθρομετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

Oύτε εσένα σε θέλουμε ΜΑΛΑΚΑ με τα κεφαλαία , ούτε τους ναζήδες τους φίλους σου . Οπότε άντε τον πούλο σιγά σιγά . Έχει σελίδα ο ΣΤΟΚΟΣ ειδικά για τους στόκους σαν κι εσένα . Τράβα να τον παίξεις εκεί λοιπόν.

* Eδώ συζητάμε για ανθρώπινα προβλήματα.
Οπότε το θέμα δεν σε αφορά. Για ασπόνδυλα και άλλα υποείδη τράβα στα Χρυσά Αυγά να ενημερωθείς