Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΟΧΗΣ :ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Εκκρεμότητες-βαρίδια που προκαλούν δυσλειτουργία και προβλήματα ενότητας στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να λύσει το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς η ηγεσία του Συνασπισμού.

O Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους στενούς του συνεργάτες ότι μέσα στο 2011 ο ΣΥΝ θα πρέπει να «ξεκολλήσει» από τη στασιμότητα και να αναπτύξει μια νέα δυναμική που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποπνέει μιζέρια και εσωστρέφεια, κάτι που συνέβαινε όλα τα τελευταία χρόνια προκαλώντας δυσφορία στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Πρώτο και κύριο μέλημα του προέδρου του ΣΥΝ είναι να γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα των σχέσεων της Κουμουνδούρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι από τη μια ο Συνασπισμός δεν προτίθεται να συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια στις παρασπονδίες συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη όμως δεν είναι εύκολο να ληφθεί και μια απόφαση για οριστικό διαζύγιο με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

«Ενδεχομένως να καταλήξουμε σε κάτι πιο χαλαρό και όχι τόσο στενό που να περιλαμβάνει και δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου με τις οποίες συνεργαστήκαμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές», λένε παράγοντες του ΣΥΝ, υπενθυμίζοντας όμως ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να τηρηθούν οι δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει η ηγεσία του κόμματος: να μη λειτουργεί παράλληλο ανταγωνιστικό πολιτικό σχέδιο (δηλαδή να μην υιοθετούνται οι σχεδιασμοί του Αλέκου Αλαβάνου) και να υπάρχει συνεννόηση για την επίλυση των όποιων ζητημάτων και κυρίως αυτών που αφορούν τα ηγετικά κλιμάκια.

Το δεύτερο μέλημα της ηγεσίας του ΣΥΝ αφορά την αποκατάσταση των σχέσεων στο εσωτερικό του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει άνοιγμα προς την πλευρά Λαφαζάνη (Αριστερό Ρεύμα), επιδιώκοντας μια μίνιμουμ συνοχή και σύγκλιση εντός της Κουμουνδούρου, με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας που τραυματίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Με τη Σοσιαλδημοκρατία. Στον σχεδιασμό του προέδρου του ΣΥΝ και συνολικά του κόμματος εντάσσεται και η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος με την ενδυνάμωση των παρατάξεων του Συνασπισμού στους συνδικαλιστικούς χώρους και παράλληλα η ενθάρρυνση της δημιουργίας ισχυρών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης που θα μπορούσαν να φέρουν κοντά το κόμμα και με άλλες κοινωνικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ο Συνασπισμός θα επιχειρήσει μέσα στη νέα χρονιά να επικαιροποιήσει τη δική του πρόταση απέναντι στην κρίση και να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε θέματα που πρωταγωνιστούν στις πολιτικές εξελίξεις, όπως, για παράδειγμα, το ευρωομόλογο και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μέσα σ΄ όλα αυτά, παράγοντες της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν ότι ο Συνασπισμός εξακολουθεί να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, θεωρώντας ότι παρά τις όποιες διαφορές υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης εάν επιτευχθεί μια ευρύτερη προσπάθεια σύμπραξης της Αριστεράς «από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι και τη Δημοκρατική Αριστερά και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας».

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: