Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

«ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι “επικίνδυνες συμφωνίες” σε βάρος του λαού κρύβονται πίσω από τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού για νέα ειρηνική εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, κάνει λόγο για “εταιρική συμμαχία” μέσω της μυστικής διπλωματίας και υπό την επίβλεψη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών με στόχο πλουτοκρατικά συμφέροντα των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το κόμμα σε αυτό συνηγορούν οι εξελίξεις στον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, οι διευθετήσεις που περιλαμβάνει η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ και η εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας.

“Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, ούτε να αιφνιδιαστεί από την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα που θα του θέσουν η κυβέρνηση και τα Μέσα που υπηρετούν τη πλουτοκρατία”, επισημαίνει το ΚΚΕ. Οι “κοινές μπίζνες των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των δυο λαών” αλλά αντίθετα “εντάσσουν ακόμα πιο βαθιά τις σχέσεις των δύο χωρών στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που διαπλέκονται στην περιοχή μας”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, το κόμμα καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εμποδίσουν την υλοποίηση των “επικίνδυνων σχεδιασμών για την παραχώρηση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου στα μονοπώλια”.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: