Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΔΩ   

Το ελληνικό πρόβλημα ήταν περισσότερο πρόβλημα διακυβέρνησης και αδιαφάνειας ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συζήτηση που γίνεται σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας, με θέμα τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πριν από ένα χρόνο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, με ρωτούσαν αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Εμείς, πρόσθεσε, πήραμε όλα τα μέτρα και με υπευθυνότητα κάναμε το καθήκον μας. Στην Ελλάδα δώσαμε μεγάλη έμφαση στην πλήρη διαφάνεια και ήδη σήμερα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στον κόσμο. Μειώσαμε το έλλειμμα κατά 6%, επιλύσαμε το ασφαλιστικό και ανοίξαμε τα κλειστά επαγγέλματα. Σε αυτά, όπως είπε, οι αγορές δεν έχουν αντιδράσει ακόμα.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τονίζοντας ότι πρέπει να είναι πιο διαφανές και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές. Και αναφερόμενος στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι αυτός πρέπει να είναι ισχυρός και ταυτόχρονα ευέλικτος.

    Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις τόνισε ότι γενικά τα θέματα που συζητούνται είναι η διακυβέρνηση, η ισότητα και οι κοινές αξίες που είναι πολύ βασικά ζητήματα για την Ευρώπη.

    Στο ερώτημα γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με την Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου έδωσε την απάντηση ότι η Ευρώπη υπήρξε ένα μεγάλο και ειρηνικό εγχείρημα. Θέλουμε την Ευρώπη να είναι ένα μοντέλο διακυβέρνησης και πράσινης ανάπτυξης είπε ο πρωθυπουργός.-

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: