Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που ψηφισθεί, όπως έχει προταθεί, το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συνεδρίασε το Σάββατο.

Στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση, που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν, είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας.

"Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντας", τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.

Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων) όπως είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Κούβαρης.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής.

Από τη Βουλη, την Παρασκευή, ο υπουργος Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα, τότε θα διατεθούν φάρμακα από τα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: