Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2011

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ…ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ενα βήμα πιο πέρα έκανε σήμερα ο υπουργός Προστασίας Πολίτη ο οποίος δήλωσε πως εκτός από το τείχος στον Εβρο, τις θερμικές κάμερες και τα πλωτά στρατόπεδα, το νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνει και υποχρεωτικές απελάσεις για όσους μετανάστες βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής, στους δημοσιογράφους ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε μεταξύ άλλων: "Πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Με το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας θα το έχουν. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες". Και πρόσθεσε:

    "Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια παρά το γεγονός ότι είμαστε μια κοινωνία δημοκρατική, ανεκτική, η πιο ανεκτική κοινωνία στις ευρωπαϊκές χώρες".

Σε σχετική ερώτηση για το κόστος κατασκευής του φράχτη, στο Εβρο, ο υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποσά, αρκούμενος να δηλώσει:

    "Ας δούμε πόσο κόστος πληρώνει η Ελλάδα κάθε μέρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα μας άνω των 200 μεταναστών ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα ελληνικό χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια σχεδόν κάθε μέρα. Ε, δεν αντέχουμε άλλο".

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2011

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους ζητησαμε να ερθουν , στα τσακιδια λοιπον, εσεις εαν θελετε παρτε τους μεταναστες σπιτια σας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΠΡΕΖΑ..Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ..ΝΑ ΘΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΑΣΥΛΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ..O ΦΡΑΚΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ..ΔΕΝ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΗΨΙΩΝ ΤΟΥ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ..

Ανώνυμος είπε...

@στο παπαροβιόλη αποπάνω
Βάζω στοίχημα πως είσαι και φανατίλας χριστιανός σκατάθρωπε. Ξες, ο Θεός της αγάπης και λοιπές μπούρδες που σου λένε οι τσούλες με τα μαύρα.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑΣ

Thiseas είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί ππρέπει να έιμαστε μόνιμα εμείς οι μαλάκες της υπόθεσης.
Είπε κι αυτή η κυβέρνηση να κάνει κάτι θετικό, έστς κι αν θα σηκώσει τ'αυγό με τον κόλο στο τέλος , και τους κράζουμε.

Ανώνυμος είπε...

dite re exoun kai ta zoa apopsi! an den sas aresi to preza pigenete sto tromaktiko sas kai eglimatikotita blog se ayta anikete malakes fasistes tou kerata!! d.n

Ανώνυμος είπε...

5:19 μμ ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΚΕΛΙΟ ΓΥΦΤΟΥΛΑ..ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΤΟΝΤΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ 80 ΕΒΡΙΖΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΝΑΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους δικαιωνεται το ΛΑΟΣ και ο Αδωνις που τα φωναζανε εδω και χρονια αυτα.

Ανώνυμος είπε...

5:19 μκρός πρέπει να πέρασες δύσκολα χρόνια. Πιθανόν να σε πλάκωνε ο πατέρας στο ξύλο, πιθανόν η μάνα σου να έκανε βίζιτες αλλά προσωπικά πιστεύω ήσουν παπαδάκι μικρός και κάποιος μαύρος όπως λες στο έχωσε στο τρυφερό κολαράκι σου

Ανώνυμος είπε...

poso kseftiles eisaste re ellines !! dite re malakes patty re afiste ta sxolia sto blog ayto!! zoa tou karatzaferi

d.n

Ανώνυμος είπε...

6:48 ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑΦΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ? ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς σχολιασμό... από τις δεξιο-αριστερές γερμανό-κωλοφυλάδες


Επικριτικό είναι και το σχόλιο της συντηρητικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Ο φράχτης δεν θα εμποδίσει κανένα να τον υπερπηδήσει» είναι ο τίτλος του. Όμως, ουδέν κακό αμιγές καλού. «Το γεγονός ότι η Αθήνα σχεδιάζει την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα προς την Τουρκία, αποτελεί μεν παραλογισμό, δεδομένου ότι θα ανεγερθεί ανάμεσα σε δυο κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, προσφέρει όμως ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς, τι θα συνέβαινε, αν εντασσόταν κάποτε πραγματικά η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται σε αυτό. «Οι πύλες της Ευρώπης θα άνοιγαν διάπλατα» (στους πρόσφυγες) προσθέτει.

Ακόμη αυστηρότερη είναι η κριτική της αριστερής-εναλλακτικής «Tageszeitung». «Ο ελληνογερμανικός φράχτης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα» αναφέρεται σε αυτήν. Απλώς, οι προσφυγικές διαδρομές θα γίνουν πιο ακριβές και πιο επικίνδυνες από ότι ήταν μέχρι σήμερα. «Αυτή η πολική δεν είναι μόνο βαθιά απάνθρωπη, είναι και αναποτελεσματική. Ο καθένας ξέρει, ότι μια λύση του προβλήματος θα ήταν, να γίνει πιο εύκολη η νόμιμη είσοδος στην Ευρώπη. Ή, μια άλλη, να δινόταν μια ευκαιρία στους πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα». τονίζει ο αρθρογράφος. Αντί γι αυτό, συνεχίζει, η Ευρώπη κάνει διπλό κακό: Από τη μια καταστρέφει τις συνθήκες ύπαρξης των κατοίκων του Τρίτου Κόσμου, επιδοτώντας, για παράδειγμα, κατά αθέμιτο τρόπο τα δικά της αγροτικά προϊόντα, και στη συνέχεια στήνει τους αστυνομικούς στα σύνορά της για να κρατήσει μακριά τα θύματά της. «Αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να λειτουργήσει για καιρό» είναι το συμπέρασμά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων διάφορων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέψει την ανέγερση ενός φράχτη, θα είναι σαν να επιτρέπει την παραβίαση των δικών της βασικών αρχών» δήλωσε, για παράδειγμα, ο Βόλφγκανγκ Γκρεντς, σύμβουλος της «Διεθνούς Αμνηστίας». Η Ευρώπη, πρόσθεσε, δεν πρέπει να γίνει οχυρό των πλουσίων κλείνοντας τα σύνορά της στους ανθρώπους που ζητούν καταφύγιο από τις διώξεις και τη φτώχια.

σχόλιο: Στην ουσία των κειμένων φαίνεται πανηγυρικά ότι θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, καημένοι γερμανοί, τούρκοι και έλληνες εργάτες τι σας περιμένει.

Πιο πολύ κέρδος, ξεζούμισμα από τους καπιταλιστές. πιο πολλά κέρδη.

Γι' αυτό το λόγο η αριστερά στην ελλάδα είναι προδότες και μόνο προδότες, κάτι που δεν συμβαίνει με τους αριστερούς άλλων κρατών

Ανώνυμος είπε...

Στ'αλήθεια ''Έλληνας καταντάς'', όπως γράφει ο 5:19...
Οι μεν ρατσιστές χαίρονται που πέθαναν από το κρύο οι πρόσφυγες, οι δε, υποτίθεται προοδευτικοί, χαίρονται σε άλλο post, επειδή ένας παππούς στα Χανιά λίγο έλειψε να σκοτώσει έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητο.
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και οι δυό εξίσου αηδιαστικές και απάνθρωπες.