Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ…ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ…ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΟΡΥΧΤΟΥΝ ;;;ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Ή ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ;;;


Εμπιστευτικά έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών αρχών δείχνουν που βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα. Κοιτάσματα που πλέον μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν μια νέα αναπτυξιακή τροχιά στην περιοχή και στη χώρα.

Στους εμπιστευτικούς χάρτες που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό «Φάκελοι» της εφημερίδας «Έθνος», προκύπτει ότι στον Πατραϊκό Κόλπο και στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή μέχρι τα νησιά του Ιονίου, υπάρχουν πλούσια αποθέματα πετρελαίου που υπολογίζονται από τους ειδικούς σε 200.000.000 βαρέλια. Επίσης, αποκαλύπτεται και δεύτερο μικρότερο κοίτασμα στο Κατάκολο, επίσης αξιποιήσιμο.

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων, αυτή η περίοδος είναι η ιδανικότερη για να ξαναξεκινήσουν οι διαδικασίες εξόρυξης του πετρελαίου στην Ελλάδα.

Και αυτό για δυο λόγους: Από τη μία η τεχνολογία και η τεχνογνωσία επιτρέπει πλέον γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη και από την άλλη οι τιμές του αργού πετρελαίου κινούνται ανοδικά, επομένως το κόστος μπορεί να καλυφθεί.

Επιπλέον η κυβέρνηση έχει δώσει «πράσινο φως» για το άνοιγμα των διαδικασιών, με σχετικό νομοθέτημα που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Η ελληνική κυβέρνηση με βάση επιστημονικές έρευνες που έχει στα χέρια της, γνωρίζει πως υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθάκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ήπειρο αλλά και στο Λιβυκό Πέλαγος. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις κοιτασμάτων στη Λεκάνη του Ηροδότου, που φτάνει νότια μέχρι την Αφρική και ανατολικά έως το Καστελόριζο.

Εάν τα κοιτάσματα αυτά αξιοποιηθούν, τότε μπορούν να καλυφθούν από το 1/5 ως το 1/3 των πετρελαϊκών αναγκών της χώρας, εξασφαλίζοντας έσοδα γύρω στο 1 με 1,5 εκατ. Δολαρίων ημερησίως!

thebest.gr

ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιαυτο ηρθε το ΔΝΤ...

Ανώνυμος είπε...

Εχω διαβάσει ότι υπολογίζουν την αξία του εξωρύξιμου πετρελαίου της Ελλάδας σε 300-400 δις ευρώ. Κάτι μου θυμίζει αυτό το νούμερο... Ξεκολλάτε κι εξεγερθείτε εχθρός μας οι πολυεθνικές!! Βέβαια για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να κανονίσουμε τους πολιτικούς και πριν απ αυτούς τους μπάτσους που τους προστατεύουν.

Ανώνυμος είπε...

8:05 μμ νουμερο που λες ειναι το φυσικο αεριο μονο στην νοτια κρητη{τυχαιο που καποιοι γελιοι μηλουν για αυτονομια του νησιου?} για να εκμεταλλευθουμε ομως τον ορυκτο μας πλουτου που οι πολιτικοι μας τον εβαζαν υποθηκη θα πρεπει να εχουμε ισχηρο στρατο ωστε να ξερουν οι τουρκοι που παιζουν μπαλα πια μονοι τους πως δεν θα αναιχθουμε αλλο νταβατζιλικια..οσον αφορα τους δυτικους καλως η κακως-κακως για μενα- οι πολιτικοι μας δανειστηκαν..το θεμα ειναι να τους ξεχρεωσουμε και να μην ξαναδανειστουμε και αλλος τροπος εκτως του ορυκτου πλουτου δεν υ[αρχει..