Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και στο αίτημά τους να αποκτήσουν τα αναγκαία έγγραφα και να νομιμοποιηθούν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απεργία πείνας των μεταναστών, που έχουν καταλάβει τη Νομική Σχολή.

    Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι "η απεργία πείνας των μεταναστών μέσα στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους και επίσης, εδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει, καθώς τη συμφέρει, την πολιτική ατζέντα. Έδωσε μάλιστα την ευκαιρία σε ορισμένους να βάλουν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο ακόμη και το ακαδημαϊκό άσυλο".

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "όσοι, όμως, σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά σε ένα γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα, πολύ γρήγορα θα βρεθούν εκτεθειμένοι" και πρόσθεσε ότι προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών χώρων γελοιοποιεί αυτούς που την επιχειρούν.

    To μεταναστευτικό είναι κοινωνικό πρόβλημα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν είναι πρόβλημα του πανεπιστημίου, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι ο αγώνας των μεταναστών για την αξιοπρέπεια και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, μας αφορά όλους.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι " η υποκρισία έχει και τα όριά της. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά στον πόνο, στην απελπισία, στην απόγνωση των συνανθρώπων μας. Θα μας βρουν απέναντί τους".

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι έγινε που εξέφρασε αλληλεγγύη;θέλει και παράσημο ο μπαγλαμάς;

Ανώνυμος είπε...

O MΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Να μεταφερθούν με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, οι μετανάστες σε δημοτικό γυμναστήριο ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας..
ΚΑΛΑ Ε...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ