Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΖΑΡ ΣΤΟΝ ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ

O Αμερικανός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο αναμένεται να τιμηθεί με βραβείο Σεζάρ, το γαλλικό αντίστοιχο του Οσκαρ, για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Σεζάρ τονίζει όσον αφορά στην επιλογή του Ταραντίνο: «η Ακαδημία σκοπεύει να τιμήσει έναν μεγάλο διεθνή καλλιτέχνη».

Η τελετή θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου στο Παρίσι και πρόκειται για την 36η τελετή απονομής των Σεζάρ. Στην κριτική επιτροπή των βραβείων θα προεδρεύσει η αμερικανίδα ηθοποιός Τζόντι Φόστερ.

Στην ίδια τελετή, υποψήφιες για το βραβείο καλλύτερης ταινίας είναι  «Οι άνθρωποι και οι Θεοί» (Des Hommes et des Dieux), που πραγματεύεται την ιστορία γάλλων μοναχών στην Τιμπεχιρίν της Αλγερίας και ο «Αόρατος Συγγραφέας» του Ρομάν Πολάνσκι.

Οι υποψήφιοι για καλύτερο ανδρικό ρόλο είναι οι Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομαίν Ντουρίς, Ερίκ Ελμοζνινό, Ζακ Γκαμπλέν, Λαμπέρ Βιλσόν, ενώ οι ηθοποιοί που θα διεκδικήσουν το Σεζάρ καλύτερου γυναικείου ρόλου είναι οι : Ιζαμπέλ Καρέ, Κατρίν Ντενέβ, Σάρα Φορεστιέ, Σαρλότ Γκαινσμπούρ, και η Κρίστιν Σκοτ -Τόμας.

Για το 2011 αναμένεται να ψηφίσουν 3.812 εκλέκτορες (ανεξάρτητα από το εάν είναι καλλιτέχνες, ή τεχνικοί) αφού η Ακαδημία Σεζάρ συγκεντρώνει το σύνολο των εκπροσώπων του κινηματογραφικού επαγγέλματος.

ΠΡΕΖΑ TV
21-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: