Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

ΆΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ»…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ;;;

«H Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ευρώ» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της, που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, στο περιοδικό Stern, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα της δεν πρόκειται να επιστρέψει στο μάρκο.

Σε προδημοσίευση επιλεγμένων σημείων της συνέντευξής της στο εβδομαδιαίο περιοδικό, η κ.Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία δεν θα επιστρέψει στο μάρκο και τόνισε ότι είναι υπέρ ενός καλύτερου συντονισμού στην ευρωζώνη.

Υπογράμμισε την ανάγκη για "καλύτερο συντονισμό΄" των πολιτικών σε θέματα φορολογίας, κοινωνικών ζητημάτων, στην εργατική νομοθεσία, τις μισθολογικές εξελίξεις και τον δημόσιο τομέα.

"Πρέπει να συντονιστούμε...να εξαλείψουμε τις σημαντικές ανακολουθίες που κατά καιρούς υπάρχουν" επισήμανε η ίδια και πρόσθεσε: "Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα: πρέπει οι 17 χώρες της ευρωζώνης να εργαστούν πιο στενά η μία με την άλλη; Λέω 'ναι', αλλά όχι αποκλειστικά. Σε όσα συμφωνούμε πρέπει να είναι ανοιχτά και για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν".

Επιπλέον η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετη στη διαίρεση της ευρωζώνης σε βόρεια και νότια ζώνη.

"Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με εμένα...Μιλώντας για τη Γερμανία λέω ξεκάθαρα όχι. Εξάλλου η κατάσταση δεν χαρακτηρίζεται από "άσπρο-μαύρο".

Η Μέρκελ επεσήμανε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες του κόσμου για τη νομισματική σταθερότητα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι "μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πάντα".

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: