Κυριακή, Ιανουαρίου 02, 2011

ΡΟΛΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ…ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ…

Η Σουηδία φαίνεται πως προορίζεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τον μελλοντικό κυβερνο-πόλεμο, καταδεικνύουν απόρρητα έγγραφα που αποδέσμευσε το WikiLeaks. Οι αμερικανοί ήταν αφανώς απασχολημένοι με τον εντοπισμό σημαντικών υποδομών παγκοσμίως, δείχνουν τα έγγραφα αυτά που ερευνήθηκαν από την καθημερινή εφημερίδα Dagens Nyheter. Και ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σουηδία Robert Silverman, είχε αναλάβει το καθήκον να βρει εάν υπήρχε κάτι που θα έπρεπε να προστεθεί στη μυστική λίστα των ΗΠΑ σχετικά με τον πυρήνα εκείνων των υποδομών που αξίζει να προστατευθούν.

Το συμπέρασμά του ήταν ότι η Σουηδία έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης προτεραιότητας. Στην εμπιστευτική του απάντηση προς την Ουάσινγκτων αναφέρει δύο σημεία που πρέπει να προστεθούν στην λίστα προστασίας. Το ένα αφορά μία φαρμακευτική εταιρία. Το δεύτερο και πιο σημαντικό για την εθνική ασφάλεια είναι το σύνολο του σουηδικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου, ιδιαίτερα των καλωδίων TeliaSonera cables στα ανατολικά.

«Εάν αυτές οι γραμμές επικοινωνίας καταστραφούν, σπάσουν ή αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, μπορεί να προκληθούν ζημιές στο σύνολο των παγκόσμιων επικοινωνιών» τόνισε.

Ο τελικός προορισμός της έκθεσης Silverman είναι το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το ειδικό υπουργείο που δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Μπους μετά τις επιθέσεις της 11/11 το 2001 για τον συντονισμό της αμερικανικής άμυνας κατά της τρομοκρατίας. Τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το WikiLeaks δείχνουν πως οι ΗΠΑ θεωρούν όλον τον κόσμο ως δική τους ζώνη ασφαλείας.

ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: