Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Την απόσυρση των ΜΑΤ από την Κερατέα και την έναρξη διαλόγου για τον επανασχεδιασμό της διαδικασίας χωροθέτησης χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων έθεσε ως «κόκκινη γραμμή», ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

"Η κυβέρνηση δεν θέλει να καθαρίσει το τοπίο από τα σκουπίδια στην Αττική. Θέλει να καθαρίσει το τοπίο για τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να κερδίζουν μέσα από τα σκουπίδια.", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον αγώνα των κατοίκων κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή τόνισε ότι "δίνουν έναν αγώνα για ποιότητα ζωής και έχουν το δίκιο με το μέρος τους". Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει με την καταστολή, τη βία και τον αυταρχισμό. Έχει συκοφαντήσει τις διεκδικήσεις τους, κρύβει το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί από την προσφυγή που είχαν στα δικαστήρια, κρύβει το γεγονός ότι θέλει να φτιάξει όχι ΧΥΤΥ, αλλά χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, τη στιγμή που σε όλη την Ε.Ε. αυτές οι δραστηριότητες είναι παράνομες".

"Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση και ιδίως από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης αλλά και από τον κ. Ραγκούση να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ. Δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να γίνεται πιλοτικό σχέδιο για την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων. Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση για τον επανασχεδιασμό της διαδικασίας χωροθέτησης χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Αυτή είναι μια θέση που αποτελεί κόκκινη γραμμή. Εάν δεν υπάρξει άμεσα μια διαφοροποίηση της στάσης που κρατάει η κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή θα είναι αρνητικές.", πρόσθεσε.

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: