Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΩΝ ΓΚ. ΦΑΡΙΝΑΣ

Ο Γκιγιέρμο Φαρίνας, ο Κουβανός αντιφρονών που τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο Ζαχάροφ, συνελήφθη και κρατείται από την αστυνομία δήλωσαν χθες Τετάρτη η μητέρα του και άλλοι αντιφρονούντες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, Αλίθια Χερνάντες, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το γιο της, της είπε ότι κρατείται στο τρίτο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Κλάρα, πόλη της κεντρικής Κούβας που απέχει 240 χιλιόμετρα από την Αβάνα.

Ο εκπρόσωπος της Κουβανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση, Ελιζάρντο Σάντσες, είπε ότι ο Φαρίνας, ο οποίος τον περασμένο χρόνο έκανε απεργία πείνας επί 135 μέρες, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλους 15 αντιφρονούντες.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα που έστειλε ο Φαρίνας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, όπου δεν του επετράπη να μεταβεί για να παραλάβει το βραβείο του, χαρακτήριζε το κουβανικό καθεστώς ως απολυταρχικό, αυταρχικό και άγριο και καταχειροκροτήθηκε από 700 ευρωβουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι.

Ο διάσημος αντιφρονών είχε καλέσει τότε στο μήνυμά του τους Ευρωπαίους να δώσουν μάχη για την απελευθέρωση των Κουβανών πολιτικών κρατουμένων, να βοηθήσουν να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων και να κάνουν έκκληση για τη δημιουργία αντιπολιτευόμενων κομμάτων και συνδικάτων.
ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: