Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ

Αμεση απόσυρση της τροπολογίας που διευρύνει απεριόριστα το χώρο της παραπαιδείας επιτρέποντας σε οποιαδήποτε ελληνική ή άλλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ακόμα και σε ιδιωτικά σχολεία, να ανοίξουν -χωρίς κανένα περιορισμό- φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Είναι το επιτακτικό αίτημα που απευθύνει σε πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων, πρόεδρο Βουλής και βουλευτές η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Οπως αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή της η Ομοσπονδία, «ενδεχόμενη ψήφιση της τροπολογίας αυτής συνεπάγεται πως επιχειρηματίες, χωρίς σχέση με την εκπαίδευση, θα ανοίγουν άνευ προϋποθέσεων φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και, παράλληλα, πως τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούν να ιδρύουν φροντιστήρια, γεγονός που θα αλλοιώσει δραματικά τη φυσιογνωμία τους». Επισημαίνεται δε πως «η ουσιαστική φροντιστηριοποίηση ολόκληρης της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα ακυρώσει την έννοια της εκπαίδευσης ως κοινωνικού αγαθού και του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ως λειτουργού της εκπαίδευσης, ενώ θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εκπαίδευσης στα κερδοσκοπικά συμφέροντα της αγοράς».

Ως εκ τούτου ζητεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ενώ προτείνει την έναρξη διαλόγου ώστε «να αποτραπεί περαιτέρω η υποβάθμιση της εκπαίδευσης από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν».
Α.ΑΝΔΡ.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: