Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ - ΤΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε σήμερα ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Πανεπιστημίου, για το ζήτημα της κατάληψης χώρου της Νομικής Σχολής Αθηνών από μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, καθώς χθες ο κ. Πελεγρίνης δεν ανταποκρίθηκε στη χθεσινή πρόσκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελάκου, να τον επισκεφθεί προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής.

Ο πρύτανης απέδωσε τη μη προσέλευσή του σε παρανόηση.

Ωστόσο ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι "αγωνιά" για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Επίσης ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη και διευκρίνισε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Όμως όπως είπε, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτουν ευθύνες για "τους διακινητές των λαθρομεταναστών".

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: