Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ… ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι».Με το παραπάνω σύνθημα, 200 διαδηλωτές με πανό, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, υποδέχθηκαν χθες στις 5 το πρωί, στο επιβατηγό λιμάνι του Πειραιά, τους 250-300 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων από τα Χανιά Κρήτης, που έφτασαν με το πλοίο «Λατώ», προκειμένου να συμμετάσχουν, στην απεργία πείνας που θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η υποδοχή ήταν θερμή και όσοι μετανάστες κατέβηκαν από το πλοίο με πανό, που έγραφε «Ελληνες εργάτες ζητάμε τη συμπαράστασή σας», ανταπέδιδαν με χειροκροτήματα.

Οι 300 πρόσφυγες αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία πείνας, διεκδικώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι αλλά και οι υπόλοιποι που ζουν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά και δικαιώματα.

Στο Διαδίκτυο υπάρχει ήδη και blog της επιτροπής συμπαράστασης, στη διεύθυνση: hungerstrike 300blogspot.com.

Σε κείμενό τους όσοι θα ξεκινήσουν αύριο απεργία πείνας τονίζουν, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω: «Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ηρθαμε διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες? Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Τείχος στον Εβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι από εμάς ξεκινάμε πανελλαδική απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Αλλοδαπών το ξέρει???

Ανώνυμος είπε...

θα νομιμοποιησουν και τις κλοπες μαζι?τα φαγομενα περιστερια και σκυλια?τις δολοφονιες?δεν παμε καλα....!

Ανώνυμος είπε...

αυτο θα ειναι μια ωραια λυση στο προβλημα της λαθρομεταναστευσης...

Ανώνυμος είπε...

ψωφο ναχουνε