Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΖΗΤΑ Ο ΧΑΡΙΡΙ

Η παράταξη του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι ζήτησε σήμερα Πέμπτη από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, να αποσαφηνίσει τη θέση του όσον αφορά στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο, προτού αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη μελλοντική κυβέρνησή του, σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας. "Ζητήσαμε από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει τη θέση του και να την αναφέρει ρητά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του", δήλωσε ο βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα μιλώντας εξ ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χαρίρι.

"Δεσμεύεστε να μην δεχθείτε να διακόψετε τη συνεργασία με το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο σταματώντας τη χρηματοδότηση, αποσύροντας τους δικαστές, ακυρώνοντας τα πρωτόκολλα; Δεσμεύεστε να μην θέσετε αυτά τα ερωτήματα στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και να μην δεχθείτε νομοσχέδια (που θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση)", ρώτησε ο Σινιόρα.

Ο Σάαντ Χαρίρι, η κυβέρνηση του οποίου κατέρρευσε έπειτα από την παραίτηση των υπουργών της Χεζμπολάχ, είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι η παράταξή του θα μποϊκοτάρει οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επικεφαλής υποψήφιο που θα στηρίζεται από το σιιτικό κόμμα.

Η Χεζμπολάχ κατηγορείται ότι επέβαλε τον υποψήφιό της για την πρωθυπουργία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ είχε ζητήσει  απ΄όλα τα κόμματα του Λιβάνου να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση του Νατζίμπ Μικάτι. "Καλούμε όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση Μικάτι. Η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση αυτή", δήλωσε ο Μουάλεμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό, με το Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: