Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Εκκλήσεις για κοινωνική ειρήνη και τερματισμό των συγκρούσεων πραγματοποιούνται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ τονίζουν ότι η απομάκρυνση της κυβέρνησης δεν είναι αρκετή.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Φίλιπ Κρόουλι, τόνισε πως η απομάκρυνση της κυβέρνησης από τον Μουμπάρακ δεν είναι αρκετή καθώς χρειάζονται νέες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. "Η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκεστεί σε έναν ανασχηματισμό. Τα λόγια και οι υποσχέσεις του προέδρου Μουμπάρακ πρέπει να ακολουθηθούν από δράση" δήλωσε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τις αρχές της Αιγύπτου να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να κάνουν ότι μπορούν για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και η κοινωνική ειρήνη.

Από τη μεριά της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να αποφύγουν την προσφυγή στη βία κατά των διαδηλωτών. "Καλώ τους αιγύπτιους αξιωματούχους και τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν επίγνωση των ευθυνών τους ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κανενός είδους βία κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος δήλωσε ότι " Η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη ελπίζουν ότι οι υποσχέσεις του κ. Μουμπάρακ για επέκταση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών θα υλοποιηθούν τις προσεχείς ώρες" .

Την αποφυγή της βίας κατά των διαδηλωτών ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές και το Ιράν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους πολίτες της χώρας.

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: