Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΜ

Κινητοποιήσεις και μετά τις προγραμματισμένες της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου προανήγγειλε ο πρόεδρος του συντονιστικού των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς Ν. Κουλουμπαρίτσης.

Ερωτηθείς, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν και μετά τη Δευτέρα απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κ. Κουλουμπαρίτσης απάντησε: «Δεν είναι περίπτωση. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει».

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ποια μορφή θα έχουν οι κινητοποιήσεις της Δευτέρας, καθώς όπως είπε «θα πάμε όλοι σε γενικές συνελεύσεις, θα γνωστοποιήσουμε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους και από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως «αποφάσισε να διαλύσει τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, συρρικνώνοντας το έργο τους, αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου κατά 40-50%».

«Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να κερδοσκοπήσουν, βυθίζοντας την κοινωνία, παραμερίζοντας τους εργαζόμενους, μη υπολογίζοντας τις απίστευτες συνέπειες και επιπτώσεις που θα έχει αυτό στον κοινωνικό ιστό», πρόσθεσε.

Τονίζοντας πως «σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του δυτικού κόσμου οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι «στη χώρα μας οι κυβερνήσεις επιλέγουν να επιδοτούν μονάχα τις ιδιωτικές μεταφορές, σπρώχνοντας τις αστικές συγκοινωνίες σε έναν ληστρικό δανεισμό που έχει συσσωρεύσει απέραντα χρέη».

«Πρόκειται για μια πολιτική διάλυσης του κοινωνικού ιστού που πρέπει να αποτραπεί, πρώτα απ΄ όλα από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κυρίως όμως από την κοινωνία, από τους επιβάτες, από τον απλό λαϊκό κόσμο που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θέλει τα μέσα αυτά να είναι και εξυπηρετικά αλλά και φτηνά», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: