Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ…ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ…

 "Δεν υπάρχει περιθώριο, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των οικονομικών και αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει, χωρίς να υπάρχει περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, ειδικά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

    "Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι διαρθρωτικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει, όχι απλώς να μη σταματήσουν, αλλά να ενταθούν, ώστε το βάρος των μεγάλων αλλαγών να μην το υποστούν οι χαμηλής και μεσαίας τάξης συμπολίτες μας", τόνισε.

    Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές "με επιτυχία και με μεγάλη ταχύτητα" και ότι "εκεί έγκεινται και οι αλλαγές που θα γίνουν".

    "Η κυβέρνηση αυτό που συζητάει είναι στη βάση της ειλημμένης απόφασης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ., στο πλαίσιο του μοντέλου της Ιρλανδίας", τόνισε ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση συζητάει ή θα συζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους.

    "Αυτό συζητάμε αυτή τη στιγμή, αυτό μας ενδιαφέρει, και οι επόμενες σύνοδοι κορυφής της ΕΕ είναι κρίσιμες γιατί θα κριθούν σημαντικά ζητήματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλη την Ευρώπη", πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι "δεν τίθεται θέμα για συνταγματική κατοχύρωση της λιτότητας", σημειώνοντας ότι "εμείς δεν συζητάμε για λιτότητα, αλλά για αναγκαίες προσαρμογές και αποφάσεις που ήδη έχουμε πάρει με την προοπτική να βγούμε από την κρίση".

    "Δεν είναι στόχος μας η λιτότητα, όμως η τάξη και η αποφασιστικότητα που πρέπει να υπάρχει είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει", πρόσθεσε και επεσήμανε ότι είμαστε στο μέσον της κρίσης και ότι υπάρχει προοπτική λόγω της τήρησης των στόχων, "αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει": "Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες, αλλά συνταγματική μάλιστα κατοχύρωση της λιτότητας δεν είναι καν μέρος της συζήτησής μας", σημείωσε.

    Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, εξηγώντας ότι είναι ένα νόμος που ισχύει μόλις ένα μήνα -και άρα ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί-, και οι αιτήσεις επιχειρήσεων για υπαγωγή τους σε αυτό το νόμο είναι εκατοντάδες.

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση προσπάθησε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να έχουν μια τέτοια προσαρμογή ώστε να κατοχυρώνουν και τα εργασιακά δικαιώματα κατά το δυνατόν και ότι μοναδικό στόχο έχουν να μη χάνονται περαιτέρω θέσεις εργασίας.

    Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι είναι υπεραπλουστευτικό και αποπροσανατολιστικό να στοχοποιείται η τρόικα, υπογραμμίζοντας ότι "εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο μέσα από το οποίο βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, ώστε στο τέλος να έχουμε μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από αυτή που είχαμε".

    Πρόσθεσε ακόμη ότι η τρόικα δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ελεγκτικό μηχανισμό από τους πιστωτές μας και ότι η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες, τα μέτρα και τις αποφάσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους.

    Επεσήμανε δε ότι χωρίς συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις -πολλές φορές επώδυνα- η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μειώσει τόσο σύντομα το τεράστιο έλλειμμα που κληρονόμησε από τη ΝΔ και δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αντιμετώπιση του χρέους της χώρας μας.

    Συμπλήρωσε δε ότι η απορύθμιση στις εργασιακές σχέσεις δεν έγινε ούτε από την τρόικα ούτε από αυτή την κυβέρνηση και πως ο εργασιακός "μεσαίωνας" και η απορύθμιση υπήρχαν σε ένα άναρχο εργασιακό τοπίο, στο οποίο θα πρέπει να μπει τάξη.

    "Το να μπει τάξη δεν σημαίνει εργασιακός 'μεσαίωνας'", τόνισε και πρόσθεσε ότι "αν κάθε αλλαγή τη βλέπουμε υπό το πρίσμα της επιβολής από την τρόικα, αδικούμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού".

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση κατέφυγε σε δημαγωγία και λαϊκισμό, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν έχει σχέση με την τωρινή πραγματικότητα και πως όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν υποχρέωση να κάνουν τις "ενδοσκοπήσεις" τους και να συζητούν για το τι έκαναν στο παρελθόν.

    Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "αυτό που μετράει είναι το παρόν" και πως "τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία με το που αντιλήφθηκε το μέγεθος της κρίσης λειτούργησε αποφασιστικά, ψύχραιμα και με σχέδιο".

    Είπε ακόμη ότι πολλές φορές και ο ίδιος έχει μιλήσει για παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, "οι οποίες δεν ήταν μονομερείς, αλλά και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ"


ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: