Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΑΡΗΣ…

ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ;;;;

Αιφνιδίασε για ακόμη μία φορά βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, θέτοντας δημόσια θέμα επιστροφής του κ. Ρουσόπουλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο πρώην υπουργός προφανώς κινήθηκε αυτοβούλως, καθώς το κλίμα στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για τον πρώην πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας, ενώ και ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος δεν φαίνεται σε αυτήν τη χρονική στιγμή διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση της επανένταξής του στο πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του το Σάββατο (ρ/ς «Flash»), επεσήμανε ουσιαστικά ότι θα πρέπει ο κ. Ρουσόπουλος να υποβάλει αίτημα στη ΝΔ για επανένταξη.

«Προφανώς», είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να απασχολήσει τον κ. Ρουσόπουλο εάν και εφόσον επιθυμεί να επιστρέψει και σε δεύτερο επίπεδο, βεβαίως, θα απασχολήσει την παράταξή μας, εάν αυτό το αίτημα υπάρξει.

Αυτό θα το απασχολήσει σε έναν χρόνο που τα πράγματα θα έχουν κατακάτσει και προφανώς οι φορτίσεις θα είναι λιγότερο έντονες από σήμερα». Ο πρώην υπουργός Παιδείας μίλησε με θετικά λόγια για το πρόσωπο που τον διαδέχτηκε στο στενό επιτελείο του κ. Κ. Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι και κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων της ΝΔ τα δύο στελέχη είχαν σημαντικές πολιτικές διαφορές.

«Αν μιλήσουμε με στοιχεία, ένα χαρακτηριστικό μπορούμε να πούμε: το ΠΑΣΟΚ έψαξε και ξαναέψαξε, έκανε την υπόθεση φύλλο και φτερό και δεν βρήκε τίποτα για τον κ. Ρουσόπουλο».

Πρόταση
Πέραν πάντως του κ. Σπηλιωτόπουλου, δύσκολα θα βρεθεί -αυτήν την ώρα- δεύτερο στέλεχος της ΝΔ να υποστηρίξει μια τέτοια πρόταση.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, καθώς πολλοί του «χρεώνουν» λανθασμένες επιλογές του κ. Καραμανλή, αστοχίες σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά και τους κακούς χειρισμούς στην υπόθεση του Βατοπεδίου το 2008.

Ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος πάντως, παρά το γεγονός ότι «κρατά» επαφές τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό όσο και με σειρά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει τώρα στη ΝΔ. Θεωρεί απαράδεκτη την κίνηση του κ. Σαμαρά να τον αποπέμψει με μία δήλωση στο πεζοδρόμιο και ουσιαστικά εκτιμά ότι υπό τις σημερινές συνθήκες η προοπτική επιστροφής του είναι ανύπαρκτη.

Γιάννης Σαραντάκος

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να επιστρέψει? δεν έφαγε αρκετά ο γυμνοσάλιαγκας?