Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2011

ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16 ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ …ΜΗΠΩΣ,ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ;;;

Η υπέρπτηση, χθες, οκτώ τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι, δύο μόλις ημέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, ήρθε να διαταράξει το κλίμα της επίσκεψης καθαυτής και να εντείνει τον προβληματισμό της Αθήνας για την αυξανόμενη συχνότητα και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η χθεσινή ήταν η τρίτη υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά. Ιδιαίτερα αναβαθμισμένη πρόκληση ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν έξι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από πέντε ελληνικά νησιά – Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Κίναρο και Φούρνους.

Από το υπουργείο Εξωτερικών δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα για διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ. Παράλληλα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στο θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του αύριο το πρωί στο Ερζερούμ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, που γίνεται έπειτα από πρόσκληση να συμμετάσχει και να μιλήσει στη σύνοδο πρέσβεων της γείτονος, στις 10 π.μ. αύριο θα αρχίσει το πρόγευμα εργασίας των κ. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έχει προγραμματισμένη διάρκεια μιάμιση ώρα. Το μεσημέρι, οι δύο πρωθυπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα, στη διάρκεια του οποίου θα απευθυνθούν στους πρέσβεις που συμμετέχουν στη διάσκεψη. Ακολούθως, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Από ελληνικής πλευράς εκτιμάται ότι ενδεχομένως στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, έπειτα και από τη γνωστοποίηση της ελληνικής πρόθεσης για ανέγερση φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς αποτροπή των λαθρομεταναστών, να προκύψει κάποια εξέλιξη, κάτι ανακοινώσιμο.

Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται σήμερα να συναντηθεί στο Παρίσι, όπου βρίσκεται για τις εργασίες της διημερίδας «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν και στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η οικονομική κρίση και το θέμα του ευρωομολόγου, που προωθεί η Αθήνα.

Η κ. Παπαρήγα

Εν τω μεταξύ, χθες, η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μια αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το μεγάλο βήμα για συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου». Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να προβληματιστούν πάνω σε αυτές τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι η συνάντηση στην Τουρκία δεν γίνεται για την ασφάλεια και την ειρήνη, αλλά για τα ταμεία των πολυεθνικών.

Της Δωρας Aντωνιου

ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρεζάκια από το 2004-2009 δεν έδωσες για την άμυνα ούτε ένα ευρώ. Οι μισθοί των στρατιωτικών είναι κοντά στα 1100-1200 το (80%) όταν οι καθαρίστριες στη Βουλή παίρνουν καθαρά 1.900 Χ 16 μισθούς για να καθαρίζουν τα σκατά του Πάγκαλου που υποστηρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

τι του λες τωρα? λες και δεν τα ξερει...ολλες οι αμυντικες δαπανες μαζι με τις μιζες την περιοδο 98-2008 ηταν 20 δις..οταν το ελλειμα μονο του οσε ειναι 11δις..ειναι δε τοσο βλακες που δεν καταλαβαινουν οτι μια ισχυρη αμυντικη βιομηχανια οχι μονο δεν ειναι βαρος αλλα μακροπροθεσμα σου φερνει και χρημα ενω μειωνει και την ανεργια..

Ανώνυμος είπε...

ολες..

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω κανει Θητεια πανω στο Φαρμακονησι και οσα παιδια περασαν απο εκει ξερουν οτι οι Τουρκοι συμπεριφερονται εκει σαν να τους ανηκουν τα νησια και ο ψυχολογικος πολεμος ειναι αδιανοητος....
Ολα τα αλλα ειναι για κατι "Πρεζες" που καναν θητεία στην...Πειραιώς!!!