Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SERVER ΤΗΣ SIEMENS.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Στο... κενό έπεσαν και πάλι οι έρευνες για το κατασχεμένο ηλεκτρονικό αρχείο της Siemens, αφού οι 15.000 σελίδες ή οι εννέα κούτες που έφτασαν χθες στην επιτροπή από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. περιείχαν αντί για... θησαυρό...κάρβουνα και, συγκεκριμένα, στοιχεία χωρίς ουσία, όπως διάφορα τιμολόγια από το λογιστήριο, με συμφωνίες που σύναψε η Siemens με άλλες εταιρείες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Οπως διευκρινίστηκε χθες -προκαλώντας ομολογουμένως πολλά ερωτηματικά- η επιτροπή έστειλε για επεξεργασία στον Μ. Σφακιανάκη το υλικό του server της Siemens και όχι το υλικό από το προσωπικό αρχείο του Χριστοφοράκου, δηλαδή τον υπολογιστή της Αικ. Τσακάλου, ο οποίος περιείχε ραντεβού του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, δώρα και ταξίδια του γερμανικού κολοσσού προς τρίτους. Ενδεικτικό πάντως της σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής, αναφερόμενοι στο πόρισμα -αναμένεται να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής μέχρι την επόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου- ναι μεν υποστηρίζουν ότι θεωρείται βέβαιη η παραπομπή πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός.

Οπως μάλιστα επεσήμαναν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, οι παραπομπές μπορεί να είναι από 3-4 έως και 25 πολιτικών προσώπων, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καταδεικνύει την αδυναμία να προσωποποιηθούν ποινικές ευθύνες, με βάση τις οποίες θα οδηγηθούν πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική.

Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: