Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: TΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΒΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΑΣ…

Τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, καλωσόρισε ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, κατά την έναρξη του Συμποσίου με τίτλο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός», ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στη διοργάνωση, κάνοντας λόγο για «το θάρρος και το κουράγιο», με το οποίο αντιμετωπίζει την κρίση, και χαρακτηρίζοντάς τον «διάδοχο τής Αγκελα Μέρκελ και του Τόνυ Μπλέρ».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε με τη σειρά του για την πρόσκληση σε ένα «τόσο υψηλού επιπέδου συνέδριο», προσθέτοντας ότι έχει την επίγνωση ότι η πρόσκληση οφείλεται κυρίως στον αγώνα που δίδουν ο ίδιος και η χώρα, αγώνα, που - όπως τόνισε- «αφήνει ανοιχτές ουλές και που προσπαθούμε να βελτιώσουμε».

«Γι' αυτήν την εμπειρία πρόκειται να σας μιλήσω», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας κατ  αρχάς ότι «υπήρξαν πολλοί μύθοι και πολλοί καταστροφολόγοι για την Ευρώπη και το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου «τρεις είναι οι σημαντικότεροι μύθοι, που κυριάρχησαν κατά την περίοδο της κρίσης.

Ο πρώτος μύθος αφορά το χρέος», το οποίο «δεν ήταν το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα, η κορυφή του παγόβουνου».

Είπε πως «η πραγματική αιτία ήταν ή έλλειψη διαχείρισης, η κακή χρήση των πόρων, η άνιση κατανομή του χρήματος, ο πελατειακός χαρακτήρας της διακυβέρνησης κ.λπ.». Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις, που επιχειρούνται στη χώρα.

«Εάν δεν έχουμε λάβει ακόμα όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα έχουμε αναγνωρίσει ως αναγκαία», είπε.

Ο δεύτερος μύθος αφορά τις διεθνείς αγορές και τη μεγάλη συγκέντρωση της χρηματοοικονομικής εξουσίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκληση είναι οι αγορές να δουλεύουν για το κοινό καλό και να μην αποτελούν «εργαλεία για τη συγκέντρωση των προνομίων των ολίγων».

«Σ  έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, θα πρέπει να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε τη δύναμη των αγορών για να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα και ισοτιμία σήμερα», υπογράμμισε.

Ο τρίτος μύθος είναι «η εντύπωση ότι κάθε κράτος μέλος θα μπορούσε να πάρει μέτρα από μόνο του, ότι εθεωρείτο πως δεν υπήρχε ανάγκη αλληλεγγύης, ή ανάγκη ισχυρότερης διακυβέρνησης. «Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο περίπλοκα και πολλές μεγάλες οικονομίες έχουν μεγάλα προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε την ανάγκη για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
6-1-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Αγαπητοί Φίλοι
Σας καλούμε όλες και όλους, γονείς, παιδιά, εγγόνια, και όλη την Κοινωνία που συνθλίβεται και ταπεινώνεται καθημερινά για να φουντώσουμε την «ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ» για Ελευθερία-Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία.
Αγαπητοί Φίλοι,
η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και εθνική προδοσία, το σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή μας χώρα υποδοχής των τοκογλύφων του ΔΝΤ και υλοποίησης των εντολών τους.
Οι τοπικές μας Κοινωνίες πορεύονται χωρίς Ελευθερία, χωρίς Δημοκρατία, χωρίς Κοινωνική Συνοχή, παραβιάζοντας καθημερινά ανθρώπινα δικαιώματα (ύφεση, ανεργία, φτώχια, μείωση μισθών και συντάξεων, εκατοντάδες λουκέτα, κόλαση για το μέλλον των παιδιών μας, παράδοση της χώρας στους δανειστές μας).

Επιβάλλεται λοιπόν να απαντήσουμε ως κοινωνία και να πράξουμε Δημοκρατία και Κοινωνική Αλληλεγγύη, τώρα με τη «Σπίθα» του κάθε ενός από εμάς, με την «Σπίθα» όλων των πολιτών.

Αγαπητοί φίλοι φτάνει πια!
Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μέτωπο, μια μεγάλη συνάντηση που στη θέση του «Δεξιού» και «Αριστερού» να μπει «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
Μια μεγάλη ενότητα και συμμετοχή πολιτών που θα απελευθερώσει την πατρίδα, που θα επαναφέρει την Δημοκρατία – Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια στη ζωή των πολιτών, που θα επιβάλει την κάθαρση με πολιτικές ευθύνες και επιβολή τιμωρίας και θα επιστρέψει το μέλλον στα παιδιά μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ «Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2011 & ΩΡΑ 17:00
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«Η ΣΠΙΘΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Αξιος συνεχιστής της λαίλαπας της οικογένιας Παπανδρέου που φτάσανε την χώρα εδώ που είναι....