Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΟΥ WIKILEAKS.ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ…

Για παραβίαση τραπεζικού και εταιρικού απορρήτου δικάζεται ο Ρούντολφ Έλμερ, ο ελβετός πρώην τραπεζίτης ο οποίος έδωσε στο WikiLeaks τα ονόματα πελατών της τράπεζας όπου εργαζόταν και σύμφωνα με τον ίδιο φοροδιέφευγαν.

Ο πρώην τραπεζίτης της τράπεζας Julius Baer, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι απείλησε το προσωπικό της τράπεζας και ότι ζήτησε χρήματα με αντάλλαγμα απόρρητες τραπεζικές πληροφορίες, θα εμφανισθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Ρούντολφ Έλμερ ήταν επικεφαλής του γραφείου της Julius Baer στις Νήσους Κέιμαν μέχρι το 2002 οπότε απολύθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μόνο μια ημέρα ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση και να καταβάλει πρόστιμο 2.000 ελβετικά φράγκα.

Σημειώνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει σχέση με τη δημοσιοποίηση μέσω WikiLeaks των ονομάτων πελατών της τράπεζας, αλλά αφορά προηγούμενες παραβιάσεις εταιρικού και τραπεζικού απόρρητου στην Ελβετία.

Τη Δευτέρα ο Ρ. Ελμερ παρέδωσε στα χέρια του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δύο CD που περιέχουν, όπως είπε, πληροφορίες για περίπου 2.000 πελάτες της τράπεζας Julius Baer.

Ο πρώην τραπεζίτης από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο, αφού τα έγγραφα που διέρρευσε αφορούν σε λογαριασμούς στις Νήσους Κέιμαν, όπου τα ελβετικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία.

ΠΡΕΖΑ TV
19-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: