Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 114 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 54ΧΡΟΝΟ ΕΛΒΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

O κοινωνικός λειτουργός είχε εργαστεί σε εννέα κέντρα φροντίδας, εκ των οποίων οκτώ στην Ελβετία και ένα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος, ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και ομολόγησε εννέα απόπειρες κακοποίησης τις περισσότερες από αυτές στην περιοχή της Βέρνης.

Οπως αναφέρει το BBC, η έρευνα ξεκίνησε όταν δύο από τα θύματα του κοινωνικού λειτουργού τον κατήγγειλαν. Αξιωματούχος της αστυνομίας της Βέρνης δήλωσε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο και φωτογραφίες από τις κακοποιήσεις.

«Το ερώτημα είναι το πόσες κακοποιήσεις έχουν μείνει κρυφές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση, Γκαμπριέλ Μπέργκερ.

Ο 54χρονος Ελβετός είχε κατηγορηθεί το 2003 για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου κοριτσιού με νοητική υστέρηση, ωστόσο η υπόθεση είχε κλείσει λόγω έλλειψης αποδείξεων, όπως μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων.

Παράλληλα, το περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία δύο ανδρών με ειδικές ανάγκες που ζούσαν σε ένα κέντρο φροντίδας, οι οποίοι είπαν στους γονείς τους ότι είχαν σεξουαλική επαφή με τον 54χρονο.

Σύμφωνα με το ATS, τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν στην πλειονότηά τους αγόρια με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, ωστόσο ανάμεσά τους υπήρχαν και γυναίκες.

Επίσης, δήλωσε ότι είχε κακοποιήσει και παιδιά συναδέλφων του σε κάποια από τα κέντρα φροντίδας, όπου εργαζόταν.

ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: