Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ...ΑΠΕΛΥΣΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ


Φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων προσπαθεί να βάλει η εργοδοσία του Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, η οποία προκλητικά, παραμονή της απεργίας, προχώρησε σε τρεις τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων και σε μια ακόμα την επόμενη μέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Η επίθεση της εργοδοσίας στόχο έχει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να δεχτούν την αφαίρεση δικαιωμάτων τους, όπως, για παράδειγμα, την αύξηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας στις 8 ώρες από 7 που είναι σήμερα, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα της. Οι εργαζόμενοι έδωσαν μια πρώτη απάντηση τη μέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στην οποία συμμετείχαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στέλνοντας σαφές μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν στις απαιτήσεις της. Τη Δευτέρα, το επιχειρησιακό σωματείο θα συναντηθεί με την εργοδοσία με την απαίτηση να παρθούν πίσω οι απολύσεις, σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους.

«Δε δεχόμαστε καμία απόλυση», δηλώνουν με ανακοίνωση που υπογράφουν οι διοικήσεις των κλαδικών Συνδικάτων: Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά. Οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων: «Αthens Plaza», «Caravel», «Crowne Plaza», «Grand Resort Lagonisi», «Intercontinental», «Metropolitan», «Novotel», «Saint George Lycabetus», «Stanley», «Titania». Οι σωματειακές επιτροπές των ξενοδοχείων: «Athens Melia», «Royal Olympic», εστιατόριο «ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ».
«Δηλώνουμε ότι όλα τα ταξικά σωματεία του κλάδου δείχνουμε και θα δείξουμε έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους, αφού δε θίγονται μόνο δικά τους δικαιώματα, αλλά ολόκληρης της εργατικής τάξης και των οικογενειών τους», υπογραμμίζεται.


ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: