Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 600 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ… ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ;;;;

«Εξωπραγματικό» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς το ποσό των 600 δισ. ευρώ που αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού σχετικά με τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο Δημήτρης Κουσελάς τόνισε ότι "δεν επιβεβαιώνεται από καμία αξιόπιστη πηγή" και σημείωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2010, παρατηρήθηκε μείωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κατά 12% (29,1 δισ. ευρώ), ένα μέρος των οποίων αφορά και κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κεφάλαια αυτά μεταφέρθηκαν από "μεγαλοκαταθέτες που έπεσαν θύματα της φημολογίας και του πανικού στις αρχές του 2010, χάνοντας χρήματα και από την διαφορά των τόκων και από την μετατροπή τους σε άλλο νόμισμα και από τα κόστος των εμβασμάτων".

Εκτίμησε δε ότι η τάση αυτής της διαφυγής έχει ανακοπεί τελείως και ότι "δεν πρόκειται και να επαναληφθούν και στο μέλλον, αφού η χώρα μας έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή της και προχωρεί σε πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών που είχε ανάγκη η οικονομία και η δημόσια διοίκηση".

Ο Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε και στις επαφές που έχει η ελληνική κυβέρνηση με τις αρχές της Ελβετίας, της Κύπρου και του Λίχτενσταϊν, ενώ τόνισε ότι "αυτοί που έχουν υποπέσει σε αδικήματα φοροδιαφυγής καλούνται και να πληρώσουν τους τόκους των καταθέσεών τους, ενώ παράλληλα υπάρχει και έλεγχος του πόθεν έσχες".
ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: