Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ...ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...


1:50 -Μπάρακ Ομπάμα: "Ζούμε την αλλαγή σελίδας σε έναν φίλο και σύμμαχο λαό.Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας και κάθε βίαιη επίλυση διαφορών.Είμαστε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Δεν είμαστε εμείς ή κάποια άλλη χώρα που θα πούμε τι πρέπει να κάνει η Αίγυπτος και ο λαός της.Μίλησα με τον πρόεδρο Μουμπάρακ και του είπα οτι πρέπει να υπάρξει αλλαγή και πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.Οι διαδηλώσεις του αιγυπτιακού λαού δίνει έμπνευση σε όλους μας. ιδιαίτερα ο αγώνας των νέων στην Αίγυπτο".Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και να γίνουν εκλογές άμεσα.Εμμεσο αλλά και ξεκάθαρο μήνυμα Ομπάμα προς Μουμπάρακ: "Φύγε όσο γίνεται πιο σύντομα!"


1:44 -Μία άποψη η οποία ενδιαφέρει και την Ελλάδα, από αναλυτή του Αλ Τζαζίρα: "Η ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα αναστείλει(;) τα κύματα μεταναστών προς την Ευρώπη".

Σύμφωνα με αρκετούς ξένους αναλυτές, η Ουάσινγκτον ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη διάδοχη κατάσταση στην Αίγυπτο

Για συνωμοσία κατηγορεί μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Τυνησίας, ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας έπειτα από επίθεση 2.000 ατόμων που καταγγέλλει ότι έγινε στο υπουργείο του.
"Αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν χθες στο υπουργείο...είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βγήκαν έξω σήμερα για να φοβίσουν τους ανθρώπους", τόνισε.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ είχε τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 30' με τον Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

"World Web War l": Νέος όρος-λογοπαίγνιο για το ρόλο που παίζει το διαδίκτυο στην Τυνησία και την Αίγυπτο

Θα καθυστερήσει η ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα

Αυτή τη στιγμή επικρατεί σχετική ηρεμία τόσο στην Αλεξάνδρεια, όσο και στο Κάιρο

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες δεν επρόκειτο για συγκρούσεις διαδηλωτών με οπαδούς του Μουμπάρακ, αλλά για παρεξήγηση μεταξύ ομάδων περιφρούρησης της πόλης

Οι πληροφορίες για τα επεισόδια στην Αλεξάνδρεια είναι αντικρουόμενες.

00:56 "Θέλουμε τον Μουμπάρακ" φωνάζουν οι οπαδοί του προέδρου που συγκεντρώνονται τώρα στην Αλεξάνδρεια

Πετροπόλεμος τώρα στην Αλεξάνδρεια

Αξιωματούχοι του τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ, προειδοποίησαν, όπως ανακοίνωσε το FBI την Τρίτη, τα σημαντικότερα ιδρύματα της Γουόλ Στρίτ για πιθανή απειλή, ύστερα από ένα δημοσίευμα σε περιοδικό συνδεδεμένο με την Άλ Κάϊντα, που συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές αγορές στους πιθανούς στόχους.

Πληροφορίες για ομιλία Ομπάμα σχετικά με την Αίγυπτο, σε λίγη ώρα

Πυροβολισμοί ακούγονται και στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Τώρα.

Υπάρχουν μαρτυρίες για συλλήψεις ένοπλων παρακρατικών από διαδηλωτές 

enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''-Μία άποψη η οποία ενδιαφέρει και την Ελλάδα, από αναλυτή του Αλ Τζαζίρα: "Η ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα αναστείλει(;) τα κύματα μεταναστών προς την Ευρώπη". και τοτε πως θα περνουν λεφτα οι διαφορες μκο? κριμα..