Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗ... ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ένα συνταξιούχο δικαστικό, ένθερμο υποστηρικτή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, επιθυμεί να δει ο αιγυπτιακός στρατός στην κεφαλή της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Εν τω μεταξύ, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο Αιγύπτιος διπλωμάτης και ντε φάκτο επρόσωπος των διαδηλωτών που έριξαν τον Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να δει ένα νεώτερο πολιτικό στην προεδρία της Αιγύπτου. Δεν απέκλεισε, ωστόσο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και ο ίδιος το θώκο.

Ο βραβευμένος με Νομπέλ ειρήνης διπλωμάτης δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι ο διάδοχος του Μουμπάρακ θα πρέπει να είναι 40 έως 50 ετών. O ίδιος είναι 69. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, υποστήριξε ότι δεν είναι επιθυμία του, αλλά θα το κάνει μόνο αν του ζητηθεί.  "Δεν θα προτείνω τον εαυτό μου, για την διεκδίκηση της προεδρίας, από μόνος μου ", είπε.

Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, ο Τάρεκ αλ-Μπίσρυ, που έχει αποσυρθεί από το δικαστικό σώμα, ανακοίνωσε ότι επελέγη από το στρατό για να ηγηθεί της αρμόδιας επιτροπής.

Ο στρατός έχει ενημερώσει τους διαδηλωτές ότι η διαδικασία της αναθεώρησης θα είναι εξπρές, χωρίς να αποκλείουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωσή τους ακόμη και σε δύο μήνες από τώρα.

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: