Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2011

ΧΑΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ

Από μέρα σε μέρα… οι προσλήψεις στο ΙΚΑ, με τη Διοίκηση να παρέχει χθες νέες διαβεβαιώσεις στους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του Βόλου ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα ιατρεία του ΙΚΑ θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό.

Την ίδια ώρα η απεργία των γιατρών στο Ίδρυμα προκαλεί κυριολεκτικά «μπλακ άουτ». Καθημερινά δεκάδες προγραμματισμένα ραντεβού ακυρώνονται, ενώ από το 184 σε ελάχιστες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται εκ των προτέρων για να μην ταλαιπωρηθούν και προσέλθουν σε άδεια ιατρεία.
Σε μία ακόμη συνάντηση που είχε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ και προϊστάμενος στις υγειονομικές υπηρεσίες Δημ. Κουτσούκος με το Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο εισέπραξε την ίδια μονότονη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του Φλεβάρη οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Οι αιτήσεις που έχουν γίνει στην προκήρυξη του ΙΚΑ για το Βόλο είναι 35 και αναμένεται να επιλεγούν 24 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις 12 μηνών. Μέχρι ωστόσο να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε συνδυασμό με την απεργία διαρκείας των γιατρών, το «χάος» συνεχίζεται. Καθημερινά οι διάδρομοι των ιατρείων του ΙΚΑ «πήζουν» από ασφαλισμένους, που παρ’ όλη την κινητοποίηση σπεύδουν στο Υποκατάστημα των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Βόλου, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, προκειμένου να «εξυπηρετηθούν» ως έκτακτα περιστατικά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους με την απαραίτητη συνταγογράφηση.
«Γινόμαστε κακοί κάθε μέρα με τους ασφαλισμένους εξαιτίας της ολιγωρίας που επικρατεί και που έχει προκαλέσει μεγάλες δυσλειτουργίες στα ιατρεία λόγω της έλλειψης γιατρών» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούκος, εκφράζοντας και ο ίδιος τη δυσφορία του για την ανείπωτη καθυστέρηση στις προσλήψεις που πρώτη φορά ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Ο κ. Κουτσούκος, ερωτηθείς εξάλλου για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου ότι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ από τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ , εξέφρασε τρομερές επιφυλάξεις, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει καθώς στον ΟΠΑΔ στο Βόλο οι γιατροί που ασχολούνται κάνουν μόνο ελεγκτικό έργο, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικό βιβλιάριο και συνταγολόγιο απευθύνονται στους ιδιώτες γιατρούς, ενώ ο ΟΑΕΕ επίσης ταλαιπωρείται εξαιτίας πολλών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. «Οι δεσμεύσεις αυτές είναι τουλάχιστον ανεδαφικές και δείχνουν ότι δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός» σχολίασε ο κ. Κουτσούκος, προβλέποντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, αφού δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για να ισχύσει κάτι τέτοιο.

taxydromos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: