Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ "ΤΩΡΑ", ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕ "ΑΝΗΣΥΧΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΒΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Η μετάβαση της εξουσίας στην Αίγυπτο πρέπει να αρχίσει τώρα, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και εξέφρασε ανησυχία για την αυξανόμενη βία στη χώρα.
"Πολλοί άνθρωποι ζητούν τώρα από την κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση.
Υπάρχουν αιτήματα για μετάβαση, για μια πολύ ομαλή, ειρηνική μετάβαση.
Αν χρειάζεται να υπάρξει μία μετάβαση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνει τόσο το καλύτερο (...) Η μετάβαση πρέπει να αρχίσει τώρα", σημείωσε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
Στην ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για επιθέσεις, ο Μπαν απάντησε: "Πρέπει να υπάρχει πλήρης εγγύηση και να προστατεύεται η ελευθερία του λόγου, είτε των ειρηνικών διαδηλωτών είτε των δημοσιογράφων".
"Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει πολύ προσεκτικά τις επιθυμίες του λαού", σημείωσε.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε εξάλλου ανησυχία για την αυξανόμενη βία στην Αίγυπτο και ζήτησε από όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
"Ανησυχώ για την αυξανόμενη βία.
Κάλεσα όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
Οι βίαιες επιθέσεις κατά των ειρηνικών διαδηλωτών δεν είναι καθόλου αποδεκτές", σημείωσε.
"Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο αστάθειας στη Μέση Ανατολή", σημείωσε εξάλλου και προσέθεσε ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να υποστηριχθούν οι φιλοδοξίες του αιγυπτιακού λαού.
Σ.Μ.

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: