Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ Ελληνοκύπριων και αραβόφωνων μαθητών στο Λύκειο «Βεργίνα» της Λάρνακας, στα οποία ενεπλάκησαν περισσότεροι από 100 μαθητές, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Από τους δύο τραυματίες ο ένας είναι Ελληνοκύπριος, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι με σπασμένο γυαλί, και ο άλλος Παλαιστίνιος.

Πρόκειται για συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα από Παλαιστινίους που ζητούσαν άσυλο στο Γραφείο Ευημερίας της Λάρνακας, σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου γονέων του Λυκείου, Μαρία Αγγελίδου.

Οι συμπλοκές από την αυλή του Λυκείου επεκτάθηκαν στην αίθουσα των καθηγητών, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν μεταφέρει τους αραβόφωνους μαθητές σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα επεισόδια.

Γονείς των Ελληνοκυπρίων μαθητών ανέφεραν ότι τα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκύπριων και αραβόφωνων μαθητών είναι συχνό φαινόμενο στο Λύκειο "Βεργίνα", γεγονός που τους προκαλεί έντονη ανησυχία, σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σχολιάζοντας τα επεισόδια, τόνισε ότι η βία δεν επιλύει διαφορές και έκανε έκκληση προς όλους για σεβασμό στην αντίθετη άποψη και τη διαφορετικότητα,ενώ για τα αίτια των επεισοδίων είπε ότι το περιστατικό ερευνάται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2011

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα εχει ο "πολυπολιτισμος" οι γερμανοι οι αγγλοι και οι γαλλοι το καταλαβαν και αλλαζουν ρωτα..εμεις στον κοσμο μας..

Nikolaos Mpitsimeas είπε...

ρε βλάκα φασιστάκο ασε τις μαλακιεςνκαι πες μας τωρα που δεν θα έχουμε να φάμε και θα φευγουν οι πατριωτες μας στα ξενα, οι αντίστιχοι φασίστες έξω θα μας προσέξουν λες?

αντε λοβοτομημενα

Nikolaos Mpitsimeas είπε...

Άντε το έχετε κουράσει λες και δεν έχουμε άλλο θέμα να ασχολούμαστε. Να δούμε ποιος θα δουλεύει στα ροδάκινα , τα καρπούζια και τα υπόλοιπα. Αλλά ξέχασα, θα τα πουλήσουμε και αυτά μήπως και σώσουμε τον ντόπιο τραπεζίτη.
Η πολυπολιτισμικότητα σας πείραξε

Ανώνυμος είπε...

5:14 μμ ο πρεζας βαζει συνεχεια τετοιες αναρτησεις οχι εγω..και ακριβως επριδη δεν θαχουμε να φαμε το προβλημα με τους λαθρο θα γινει μεγαλυτερο..

Ανώνυμος είπε...

NIKO MALAKEA ANTE KAI GAMISOU KAI KALI STADIODROMIA!

Ανώνυμος είπε...

φοβερή είδηση..μπράβο Πρέζα..να μας ενημερώνεις για τέτοια σημαντικά γεγονότα..τρελαίνομαι επίσης για λεσβιακά παρασκήνια στις τουαλέτες σχολείων