Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

ΗΛΕΙΑ: ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Μετά την πύρινη καταστροφή και το θάνατο που έπληξαν πριν από τρία χρόνια την Αρτέμιδα και τη Μάκιστο στην Ηλεία, ήρθαν οι κατολισθήσεις να ολοκληρώσουν την εικόνα της καταστροφής και να βυθίσουν στην απόγνωση τους κατοίκους.

Μεγάλα κομμάτια του βασικού δρόμου που συνδέει τα δύο μαρτυρικά χωριά με τη Ζαχάρω κόπηκαν σαν χαρτί, καθώς το έδαφος υποχώρησε προς τον γκρεμό εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συγκοινωνία και να αυξηθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονται να πραγματοποιούν καθημερινά μια τεράστια διαδρομή προκειμένου να έχουν επαφή με τον πολιτισμό. Οι κάτοικοι των δύο χωριών αναφέρουν ότι στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στα μηχανήματα, τα οποία δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν προβλήματα μετακίνησης και στους μαθητές των σχολείων. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημέρωσαν εγγράφως τους αρμόδιους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η ζημιά.
Μ. ΝΟΔ.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: