Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ

Επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε η αντιμετώπιση του θέματος της λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων να είναι ενιαία και όχι αποσπασματική, έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Μιλτ. Παπαϊωάννου
Το ζήτημα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία έκανε λόγο για την ανάγκη θέσπισης ενιαίου θεσμικού πλαισίου για το καθεστώς λειτουργίας τους, το οποίο θα προσδιορίζει με σαφήνεια τα κριτήρια αξιολόγησης τους.




Εκπρόσωποι των ΜΚΟ που μίλησαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ότι η νομοθεσία δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιαφάνεια στη χρηματοδότησή τους και στον τρόπο αξιολόγησης των δραστηριοτήτων τους. Ορισμένοι τόνισαν, ωστόσο, ότι η λειτουργία των ΜΚΟ είναι αναγκαία, υποστηρίζοτνας ότι καλύπτουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες που το κράτος δεν θέλει ή δεν μπορεί να τις καλύψει.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θαν. Τσούρας, κατήγγειλε το γεγονός ότι μόνο τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας λειτουργούν σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο.


ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: