Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Την βοήθεια και των κρατών της υπόλοιπης Ευρώπης για την αποδοχή των μεταναστών από την Αφρική ζήτησαν τα νότια κράτη στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής «οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με απρόβλεπτη κατάληξη. Θέλουμε να εργαζόμαστε υποστηρίζοντας το καλύτερο σενάριο αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο».
Συζητήθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των έξι χωρών της Μεσογείου (Ελλάδος, Ιταλίας, Μάλτας,Γαλλίας, Ισπανίας και Κύπρου) με τον FRONTEX για να ξεκινήσουν θαλάσσιες περιπολίες.Οι έξι αυτές χώρες επιθυμούν να θεσπιστεί ένα κοινό σύστημα ασύλου μέχρι το 2012, ενώ η Ιταλία προειδοποίησε ότι το χάος στη Λιβύη θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια "βιβλική" έξοδος μέχρι και 300.000 μεταναστών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου, ο Χ. Παπουτσής "ζήτησε να δημιουργηθεί δεσμευτικό σύστημα αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ευάλωτων ομάδων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (οικονομική δυνατότητα και πληθυσμός Κ-Μ) και να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» στην κατεύθυνση της προσωρινής αναστολής των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρυμένου Κ-Μ και της κατάργησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου".

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: