Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΥΠΑΤΙΑ

Άνθρωποι της τέχνης έδωσαν συνέντευξη τύπου στο κτήριο Υπάτια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, που παρακολουθεί την υγεία των μεταναστών στο Μέγαρο, έκανε λόγο για «επιδείνωση της κατάστασης των μεταναστών απεργών πείνας το επόμενο διάστημα» και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσουν την απεργία οι μετανάστες, την οποία κάνουν εδώ και 22 μέρες.

Ο κ. Καραμπέλης συμπλήρωσε πως οι περισσότεροι έχουν χάσει 10 εώς 12 κιλά , οι μύες τους έχουν υποστεί ατροφία, ενώ ένας εξ αυτών διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με καρδιολογικά προβλήματα . Άλλοι οχτώ έχουν αποχωρήσει από την απεργία εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που παρουσίασε. Τόνισε πάντως ότι κανένας δεν έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Στη συνέντευξη τύπου το παρών έδωσαν οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου, Κάτια Γέρου, Στέλιος Μάινας, Ρήγας Αξελός, Κάτια Σπερελάκη, Τάσος Ράπτης, Νένα Μεντή, οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβίμ, ο τραγουδιστής Στάθης Δρογώσης, ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος και ο κινηματογραφιστής Χρήστος Βούπουρας.

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2011

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!
Μην σβησεις το σχολιο γιατι τα παντα εχουν δυο πλευρες.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας από αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες μέρες.
Μια ομάδα αλλοδαπών τον συνάντησε στον Άγιο Παντελεήμονα (κοντά στην πλ.Βικτωρίας) την ώρα που ο ηθοποιός περπατούσε μόνος του. Δύο άτομα από την παρέα, τον πλησίασαν και προσπάθησαν να του κλείσουν τον δρόμο.
Μόλις ο ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αμέσως οι υπόλοιποι νεαροί αλλοδαποί, της παρέας έτρεξαν καταπάνω του και ….
άρχισαν να τον χτυπούν. Ο ηθοποιός προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια των βίαιων νεαρών, χωρίς επιτυχία. Οι αλλοδαποί τον χτύπησαν τόσο πολύ που τον γέμισαν μώλωπες και τον άφησαν αιμόφυρτο και ανήμπορο στο δρόμο.
Ο Στέλιος Μάινας πριν από λίγες μέρες είχε τραγουδήσει σε συναυλία για τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας.
Ο ηθοποιός ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του.
«Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι αρκετή ώρα. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δε θα ‘θελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα . Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο».

Ανώνυμος είπε...

4.52 φιλικα παντα,αλλα μαλλον εχεις παρεξηγησει.Κανεις δεν ειπε οτι οι μεταναστες ειναι καλοι και οι ελληνες κακοι.Αν ειναι ποτε δυνατον!!
Απλα οσοι ειναι αλλυλεγγυοι πιστευουμε οτι πρεπει και αυτοι οι ανθρωποι να εχουν τα ιδια δικαιωματα με μας.

Ανώνυμος είπε...

5:12 Μάθε πρώτα ορθογραφία! Αλληλέγγυη

Ανώνυμος είπε...

Λαοί που ΔΕΝ σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες τους (σε αλλόθρησκους, γυναίκες, δικαιωματα εκπαίδευσης, ελευθερίας κλπ), δεν μπορούν να ζητούν δικαιώματα σε άλλες χώρες και φυσικά ΔΕΝ πρέπει να τους παρέχονται. Ας γίνουν πρώτα άνθρωποι και μετά βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

5:12 δεν ειπα οτι ειναι κακοι αλλα η Ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα. Φαντασου μια λεκανη που μπορει να παρει 12 λιτρα νερο και εσυ βαζεις μεσα 14... λογικο ειναι να ξεχυλισει. Αυτο σημαινει οτι απλα δεν υπαρχουν δουλειες και γι' αυτους. Λογικο ειναι να κλεψουν και να σκοτωσουν. Γι' αυτο η Ευρωπαικη ενωση πρεπει να δωσει μια λυση. Οποτε πες μου εναν λογο που θελω τους μεταναστες στην πατριδα μου την στιγμη που η παραμονη τους εδω δημιουργει προβλημα και σε αυτους αλλα και σε εμας. Εκτος αν νομιζετε οτι δεν υπαρχει προβλημα με το μεταναστευτικο στην Ελλαδα και οτι ειμαστε μια χαρα...

arkoudos είπε...

Ανώνυμε του 4:52,

Το κείμενο που παραθέτεις, δεν είναι ολοκληρωμένο.

Εδώ ( http://www.aixmi.gr/index.php/epimeno-na-meno-stin-plateia-viktorias/ ) είναι ολόκληρο το κείμενο, που καταλήγει:

"Πριν από μερικές μέρες έγραψα ένα κείμενο συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Που αγωνίζονται για το αυτονόητο, να τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους.

Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερή η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο."

Είναι διαφορετικό όταν διαβάζεις το απόσπασμα που παραθέτεις, και διαφορετικό όταν διαβάζεις όλη την θέση του ηθοποιού.

Ανώνυμος είπε...

αρκούδε μη μασάς , βρήκε τρόπο ο φασιστάκος να κάνει παιχνίδι ενώ ο Μάινας ήταν ξεκάθαρος΄.

Ανώνυμος είπε...

ποιοί καλλιτέχνες;;;;...τους ξέρει η μάνα τους;;;;

Ανώνυμος είπε...

8:40 μμ o ξεκαθαρος ο μαινας να μην ξαναφωναξει "βοηθεια" σε ελληνες..δεν ειναι αξιος με αυτα που λεει να εχει την υποστηριξη των συμπατριωτων του..

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο Μάινας έφαγε ξύλο από αλλοδαπούς χωρίς να κατηγορήσει γενικά τους μετανάστες είναι μεγάλη μαγκιά του.Έμεινε αφοσιωμένος στα πιστεύω του χωρίς να επηρεαστεί από το συγκεκριμένο γεγονός.
Αυτό θα πει αλληλεγγύη γαμώ το ρατσισμό σας