Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

ΑΠ. ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα συνοδευτεί από «γρήγορες νίκες» που θα επιτρέψουν στην χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της χρειάζεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Απόστολος Ταμβακάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Νέο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα». Όσον αφορά στην πρόταση συγχώνευσης προς την Alpha, τόνισε πως στην Εθνική δεν ταιριάζουν οι επιθετικές ενέργειες.

 Οι δράσεις αυτές που σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσαν να τρέξουν παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις και θα απέδιδαν αύξηση τουλάχιστον 2% ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας είναι:


1) Η αποτελεσματική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας


2) Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδάτινων πόρων


3) Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση-όχι μόνο ως κοινωνική ευθύνη αλλά ως επιχειρηματικό μοντέλο- και οι επενδύσεις σε ένα ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα για τις πόλεις μας.


4) Το χωροταξικό -ξεκινώντας από την Αττική και έπειτα να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


5) Οι πράσινες επενδύσεις


6) Η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και η στροφή της προς προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας


7) Οι μεταφορές μέσω της ορθολογικότερης διαχείρισης των λιμένων, καθώς και η ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο εμπορευμάτων της ΝΑ Ευρώπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


8) Τουριστικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας π.χ. συνεδριακός τουρισμός, μαρίνες, παραθεριστική κατοικία


9) Η προώθηση των συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα σε όλους τους τομείς και δημόσια έργα.


"Δεν μας ταιριάζουν οι επιθετικές ενέργειες"


Όσον αφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έκλεισε εκ νέου το μάτι στην Alpha τονίζοντας πως «Στην Εθνική πιστεύουμε ότι το ελληνικό πιστωτικό σύστημα οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να διαμορφώσει το ίδιο την τύχη του. Να λάβει αυτό τις αποφάσεις για το μέλλον του, να μην αφεθεί και να μην αφήσει να τις λάβουν άλλοι γι αυτό, χωρίς αυτό, ώστε να διατηρήσει τον χαρακτήρα του ως μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, να διατηρήσει το ευρύ δίκτυο που επί μια 12ετία έχει οικοδομήσει στην ευρύτερη περιοχή –να μην πουλήσει τα «ασημικά» του. » .


Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μιας επιθετικής εξαγοράς, κάτι που ο οίκος Moody’s, θεωρεί ως πιθανό ενδεχόμενο, τόνισε «οι επιθετικές ενέργειες ούτε μας ταιριάζουν ούτε αποδίδουν, γι αυτό τις απορρίπτουμε».


ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: