Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΖΗΤΑ Η ΤΥΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΛΙΒΥΟΥΣ.


Η Τυνησία ζήτησε σήμερα "τον άμεσο τερματισμό της χρήσης βίας στη Λιβύη κατά αθώων πολιτών" και την άμεση διακοπή των επικίνδυνων, αιματηρών και επώδυνων επεισοδίων" σε ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ΤΑΡ.

Η Τυνησία εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τις πολυάριθμες απώλειες ανθρώπινων ζωών και παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λιβύη και την μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων λόγω της χρήσης δυσανάλογης βίας των δυνάμεων της τάξης κατά των άοπλων πολιτών που έχουν συρρεύσει στις μεγάλες πόλεις" προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Τυνησία "είναι έτοιμη να προσφέρει στους τραυματισμένους λίβυους πολίτες τα μεγάλα νοσοκομεία της και πρόκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για αιμοδοσία μέσω του τυνησιακού Ερυθρού Σταυρού" επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Οι τυνησιακές αρχές "θα πάρουν επείγοντα μέτρα για παροχή βοήθειας στους λίβυους αδελφούς τους που έχουν ανάγκη σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές" καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τυνησίας.
Ε.Τ. 


ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: