Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ µΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗ ΝΟµΙΚΗ…ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ…

Με γκάζάκιά προσπάθησαν άγνωστοι να πυρπολήσουν τη Νοµική Σχολή της Αθήνας!

Το κτίριο της Νοµικής σώθηκε από την καταστροφή λόγω των διπλών τζαµιών που έχουντοποθετηθεί στην Αίθουσα Οικονοµίδου,όπου οι άγνωστοι είχαν τοποθετήσειτα γκαζάκια, ορισµένα απότα οποία δεν εξερράγησαν.

Ετσι, η φωτιά που ξέσπασε σε άγνωστο ακόµα χρονικό διάστηµα µεταξύ της περασµένης ∆ευτέρας και της Τρίτης (καθώς η αίθουσα ήταν επί δύο ηµέρες κλειστή) περιορίστηκε µόνο στην αίθουσα αυτή, στην οποία προκάλεσε σοβαρές ζηµιές. Αξιοπερίεργο είναι ότι το περιστατικό διαπιστώθηκε χθες το πρωί απότην κοσµητεία της σχολής,ενώ η φωτιά είχε ήδη σβήσει. ∆εν έχει διαπιστωθεί έως τώρα πώς τοποθετήθηκαν τα γκαζάκια, χωρίς – σύµφωνα µε τις πληροφορίες – να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην αίθουσα και χωρίς κάποιος να ακούσει εκρήξεις νωρίτερα.

Οπως ήταν επόµενο, πανεπιστηµιακοί και φοιτητέςαναρωτιούνταν εάν το περιστατικό συνδέεται κατά οποιονδήποτε τρόπο µε την υπόθεση της κατάληψης των µεταναστών που εκδηλώθηκε στη Νοµική το προηγούµενο διάστηµα.

«Καλέσαµε την Πυροσβεστικήκαι την Αστυνοµία καιγίνονται έρευνες. Βεβαίως δενµπορώ να κάνω καµία υπόθεση γιατο αν η φωτιά σχετίζεται ή όχι µε το θέµα των µεταναστών και απόποιους µπορεί να προήλθαν τα γκαζάκια, πάντως οι µετανάστες δεν είχαν καταλύσει στο κτίριο όπου εκδηλώθηκε. Σηµασία έχει ότι τέτοιες ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, πλήττουν το πανεπιστηµιακό άσυλο», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρύτανης του Πανεπιστηµίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: