Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

«Η βελτίωση των χρηματοπιστωτικών ρυθμίσεων θα βοηθήσει στη διαμεσολάβηση των κεφαλαιακών ροών που σχετίζονται με τις διεθνείς ανισορροπίες. Όμως η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει ευάλωτη έναντι των κινδύνων που συνδέονται με τις ανισορροπίες εφόσον αυτές δεν αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κίνγκ σύμφωνα με περίληψη ομιλίας που έδωσε σε εκδήλωση της Τράπεζας της Γαλλίας.

Ο Κινγκ επανέλαβε τις από καιρό εκφραζόμενες ανησυχίες για την ανάγκη αποκατάστασης των διεθνών ισορροπιών υπονοώντας ότι διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος του προστατευτισμού.

"Δύο αρχές πρέπει να στηρίξουν τη πορεία που θα ακολουθήσουμε εφεξής. Πρώτα, οι συζητήσεις πρέπει να εστιαστούν στην υποκείμενη διαφωνία σχετικά με τη δέουσα ταχύτητα προσαρμογής στο αναγκαίο επίπεδο δαπανών και, κατ' επέκταση, στη μείωση των ανισορροπιών. Αυτή η συζήτηση πρέπει να εμπλουτισθεί με πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των χωρών να ακολουθήσουν το μονοπάτι αυτό με βιώσιμο τρόπο. Δεύτερο, θα χρειαστούν πολλές πολιτικές, πέραν των μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, προκειμένου να μειωθούν οι ανισορροπίες. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στις δύο αυτές αρχές, στη καλύτερη περίπτωση η ανάκαμψη θα είναι ασθενική, ενώ στη χειρότερη οι σπόροι μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης θα έχουν ήδη σπαρθεί" ανέφερε.

"Οι παγκόσμιες ανισορροπίες ήταν αυτές που τροφοδότησαν τη χρηματοπιστωτική κρίση και σήμερα απειλούν τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης στη παγκόσμια ζήτηση" τόνισε.

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: