Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της διακοπής λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας και σύσκεψη φορέων και βουλευτών για φτηνό πετρέλαιο στη Δυτική Μακεδονία είναι ορισμένες από τις αποφάσεις της πολύωρης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.Το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε το θέμα της διακοπής των δρομολογίων του τρένου στη Φλώρινα και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση. Στην αίθουσα παραβρίσκονταν “Οι φίλοι του τρένου” Φλώρινας, οι οποίοι είχαν ανοίξει πανό που έγραφε “Μην αφήσεις να σου κόψουν το τρένο”. Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό συνάντηση του περιφερειάρχη και επιτροπής πολιτών της Φλώρινας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου την προσεχή Παρασκευή.
 
Πεταμένα λεφτά
Ο περιφερειάρχης Γ. Δακής άσκησε κριτική στα έργα και τις ημέρες της πράσινης πρώην γενικής γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μαρίας Σκραφνάκη, χαρακτηρίζοντας “πεταμένα λεφτά” τα περίπου 43 εκατ. ευρώ που με απόφασή της δαπανήθηκαν για την εξυγίανση της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαϊορδανίδης άσκησε έντονη κριτική στις φιέστες του υπουργού της ΝΔ Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη κατά τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων γραμμών Κοζάνης και Φλώρινας.

Φθηνό πετρέλαιο
Το πετρέλαιο θέρμανσης που την επόμενη σεζόν, λόγω κόστους, θα τσουρουφλίσει τους πολίτες της ορεινής και ψυχρής Δυτικής Μακεδονίας, ήταν άλλο ένα θέμα που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο. Ο εισηγητής θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πασχάλης Χαρούμενος ζήτησε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη Δυτική Μακεδονία λόγω του παρατεταμένου χειμώνα. Πρότεινε η τιμή ανά λίτρο να παραμείνει στα 50 λεπτά. Παρέμβαση του περιφερειακού συμβουλίου για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζήτησαν οι φοιτητές που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ενώ τη συμπαράσταση του θεσμικού οργάνου στον αγώνα να μην κλείσει το γυμνάσιό τους ζήτησαν κάτοικοι του Λιβαδερού.

Του Χρήστου Βήττα

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: