Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2011

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ: "ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΩΡΑ" ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΟΡΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ...;;;;

Ολόκληρος ο αιγυπτιακός λαός και η διεθνής κοινότητα άκουσαν από τα χείλη του Χόσνι Μουμπάρακ οτι δεν παρατείται παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά στο Κάιρο και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, απαιτώντας την παραίτησή του.

Ο Μουμπάρακ ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εκλογές, τον προσεχή Σεπτέμβριο, δε θα είναι υποψήφιος. Έως τότε, όμως, θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Έτσι στην ουσία παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στο πρόσωπό του ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν παρατείται τώρα, ενώ κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις ότι εκείνες κρύβονται πίσω από τις διαδηλώσεις αυτές. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ότι κατανοεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να κατευνάσει τη λαϊκή οργή. Υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και ελεύθερες εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο, Ομαρ Σουλεϊμάν, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση. Αυτό όμως δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τη λαοθάλασσα που διαδήλωσε για όγδοη συνεχόμενη μέρα, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

newsit.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: